2. toukokuuta 2013

Pinaattiletut

Tänään kaupassa asioidessani satuin kassalle, jossa palveli vanha luokkakaverini. Hän silmäili hetken hihnalle latomiani ostoksia ja tuumasi: "Jaaha, mitäs näistä tänään sitten valmistuu? No senhän voi lukea myöhemmin blogista!" Arvaatte varmaan, että päiväni kirkastui. :)

Pinaattilettujahan niistä aineksista sitten valmistui. Sain jokin aika sitten kirjastosta käsiini Safkaa-kirjan (yllätyin sen kompaktista koosta!), josta poimin lettujen ohjeen. Nämä pinaattiletut todella toimivat! En ole aiemmin tullut valmistaneeksi pinaattilettuja, mutta ne tulevat varmasti jäämään osaksi tämän talouden arkea. Mieskin tykkäsi! Ei tainnut vielä edes tajuta syöneensä ensimmäisen kasvisruuan elämässään, niin nopeasti letut katosivat vatsan pohjalle. :)

Tarvitset: (noin 30 pikkulettua)
150 g hienonnettua pakastepinaattia
3 kananmunaa
5 dl kevytmaitoa
2,5 dl vehnäjauhoja
½ dl silputtua ruohosipulia
suolaa
mustapippuria
jauhettua muskottipähkinää
3 rkl sulatettua voita

Vatkaa munat ja maito kulhossa sekaisin. Lisää jauhot, sulatettu pinaatti, silputtu ruohosipuli, suola, pippuri ja pieni ripaus jauhettua muskottipähkinää. (Safkaa-kirjan ohjeessa neuvottiin ajamaan seos tasaiseksi sauvasekoittimella, mutta hyppäsin itse tämän vaiheen yli.)

Anna taikinan turvota puolisen tuntia. Lisää taikinaan voisula ja paista letut. Tarjoa perunamuusin ja puolukkahillon kanssa tai Safkaa-oppin mukaisesti parmesaanin, sormisuolan ja mustapippurin kanssa. Molemmat tavat olen testannut ja hyväksi havainnut!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti