20. toukokuuta 2013

Seesami-kanataskut


Siinä vain on jotain, kun ravintolassa eteen kannetaan king size -burgeri, johon on isketty pystyyn ateriaveitsi. Miksei niin voisi tehdä kotonakin?

Kastike kanalle:
2 valkosipulinkynttä
loraus öljyä
1 dl soijakastiketta
2 rlk etikkaa
1 rkl fariinisokeria
1 rkl hunajaa
chilijauhetta
inkiväärijauhetta
tilkka kylmää vettä
1 rkl maissitärkkelystä
seesaminsiemeniä

Pilko valkosipulinkynnet pieneksi silpuksi ja kuullota niitä pannulla öljyssä. Lisää pannulle soijakastike, etikka, fariinisokeri, hunaja, chilijauhe ja inkiväärijauhe. Sekoittele hetki, jotta sokeri sulaa kastikkeen joukkoon. Sekoita maissitärkkelys kylmään vesitilkkaan ja lisää neste kastikkeen joukkoon. Sekoittele, kunnes kastike on tasaisesti paksuuntunut. Lisää joukkoon seesaminsiemenet. Lisää kastike paistettujen broilersuikaleiden joukkoon. Tarjoa esimerkiksi kasvisten ja halkaistun leivän kanssa.

4 kommenttia:

  1. Miksen ole löytänyt blogiisi aiemmin? Kaunis ulkoasu, houkuttelevat valokuvat ja konstailemattomat reseptit. Sait todellakin nyt vakkarilukijan!

    Tätä kastiketta haluaisin kokeilla, sopisi varmasti hyvin tofulla tällaiselle kavissyöjälle (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Monesti minustakin tuntuu, että löydän uusia ihania blogeja viikoittain! :) Kiva saada sinut lukijaksi, jee!

      Kastike sopii varmasti myös tofulle! Ja tätä voi vapaasti myös soveltaa. Minulla sattui kotona olemaan inkiväärijauhetta, joten heitin sitä kastikkeen sekaan. Kannattaa ehdottomasti kokeilla myös tuoreen inkiväärin raastamista kastikkeen joukkoon. Pelkän etikan sijaan voi kokeilla myös esimerkiksi valkoviinietikkaa sun muita, mutta minä käyttelin omien kaappien sen hetkisiä aineksia. Herkullista kesää sinulle! :)

      Poista
  2. Sulla on kyllä toinen toistaan hyvempiä (parempia..) :D reseptejä!
    Oon saanu vinkkejä jo vaikka mihin, ja seuraavaksi testiin lähtee nämä kanataskut. Yksi silmäparin sait lisää lukurinkiin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä taitaa sitten olla samanlainen maku! :) Kävin vastavierailulla blogissasi ja kyllä sielläkin vilahti vaikka mitä herkullista! :)

      Poista