27. toukokuuta 2013

Thai-marinadi lohelle


Vielä ei elellä edes kesäkuuta, mutta olen jo ihan kyllästynyt kaupan valmismarinoituihin pihveihin ja makkaroihin. Tuntuukin, että näin käy kesä kesältä aikaisemmin. Thai-ruokainnostus on jyllännyt keittiössäni muutenkin, joten kokeilin valmistaa aasiavivahtein marinoitua lohta. Kaikkihan tietävät sen, että vartaassa grillattu ruoka maistuu aina parhaalta!

Tarvitset:
1 dl soijakstiketta
½ dl seesamiöljyä
2 rkl fariinisokeri
salottisipulin
2 limeä

Pilko salottisipuli ja chilipalko pieneksi silpuksi. Sekoita soijakastike, seesamiöljy ja fariinisokeri keskenään. Lisää kastikkeen joukkoon pilkotut salottisipuli ja chili. Purista limen mehut kastikkeen joukkoon.

Paloittele lohi pieniksi paloiksi ja laita palaset kastikkeen kanssa muovipussiin marinoitumaan 2-3 tunniksi. Tikuta marinoituneet lohipalat vartaaseen kasvisten kanssa, grillaa kypsäksi ja koristele valmiit vartaat paahdetuilla seesaminsiemenillä. Tarjoa vartaat limelohkojen kanssa, jotta ruokailijat voivat halutessaan puristaa vartailleen limen mehua. (Tiedetään, kuvan sitruuna on kuvausrekvisiittaa. :))

Ohje marinadille ja muutakin grillauspohdintaa löytyy Foodie.fm-blogista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti