12. kesäkuuta 2013

Mausteinen linssikastike


Pääasiassa ruokabloggaajat jakavat vinkkejä lukijoilleen, mutta homma toimii myös toisinpäin. Viime viikkoina olen saanut muun muassa neuvoja sabayon-kastikkeen valmistukseen ja sain lukijalta myös hyvän reseptirungon punaisten linssien käyttämiseen. Lukijani Ansku nimittäin vinkkasi minulle intialaisesta daal-kastikkeesta. Tuon ohjeen ja jääkaapin sen hetkisten tarpeiden pohjalta valmistin oman kastikkeeni, jota en ehkä uskalla nimittää intialaiseksi daal-kastikkeeksi aineksia sovellettuani. Nimestä viis, sillä nyt käsissäni on sellainen ohje, että punaisia linssejä pitää ostaa lisääkin - ihan tätä kastiketta varten.

Tarvitset:
200 g punaisia linssejä
öljyä
1 rkl kurkumaa
1 rkl garam masalaa
chilijauhetta maun mukaan
sipulin
2 valkosipulinkynttä
1-2 dl vettä
2 dl kuohukermaa (tai kookosmaitoa tai ruokakermaa)
1-2 tl raastettua inkivääriä
50 g makeaa chili -tuorejuustoa (Valio Mustapekka)
pieni loraus soijakastiketta
hyppysellinen suolaa

Huuhdo ja liota linssit. Kuumenna öljy pannulla ja lisää mausteet. Pilko sipulit ja kuullota niitä pannulla. Lisää liotetut linssit ja vettä pannulle. Anna linssien imeä nestettä miedolla lämmöllä. Lisää kuohukerma (ja tarvittaessa lisää vettä. Linssien tulisi porista pannulla tasiasesti, kuitenkin niin ettei kastikkeesta tule liian vetistä.). Lisää kastikkeen joukkoon raastettu inkivääri ja sulata joukkoon tuorejuusto. Mausta soijakastikkeella ja suolalla. Kastike saa porista pannulla kaikkiaan noin parikymmentä minuuttia, jotta linssit pehmenevät. Tarjoa keitetyn jasminriisin kanssa.

4 kommenttia:

  1. Tämähän on aika hauska resepti, toisaalta melko tuttu (mausteet), mutta sitten ei kuitenkaan (juusto, kerma). Ihan parasta, että raaka-aineet löytyvät pitkälti valmiina kaapista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri nuo sinulle hieman oudommat raaka-aineet löytyivät kokkaushetkellä jääkaapistani, joten reseptiä tuli niiden osalta sovellettua - ja hyväksi havaittua. :)

      Poista
  2. Joskus olen itsekin laittanut tuorejuustoa pelastamaan mausteiden holahtamisen aiheuttamalta poltteelta. Ei tuorejuustolla tai ranskankermalla ihmeisiin pysty, mutta pienen ylimaustamisen voi vielä pelastaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Omassa tapauksessani maut vaan tuntuivat täyteläistyvän (?) tuorejuuston lisäämisen avulla. :) Pientä potkua maussa en siis yrittänyt peitellä. Tuorejuustoa sattui grillaamisen jäliltä olemaan kaapissa, joten pilkoin kastikkeen joukkoon, ja kuten jo kirjoitin. Nyt niitä punaisia linssejä pitää ostaa lisää ihan tätä kastiketta varten. KIITOS! :))

      Poista