15. kesäkuuta 2013

Perunasalaatti

Nyt niitä saa, kotimaisia uusia perunoita! Eiväthän ne tarvitse kylkeensä muuta kuin nokareen voita, ja syöjän naama ottaa muodokseen muikean hymyn. NIIN HYVÄÄ!

Uusista perunoista saa pienellä ennakoinnilla valmistettua myös ihanaa perunasalaattia. Ennakoinnin mainitsin siksi, että perunoiden pitää ehtiä keittämisen jälkeen jäähtyä, jotta niiden joukkoon voi alkaa lisäämään turkkilaista jogurttia ym. salaattiaineksia. Mitäs veikkaatte, voittaako kaupan valmisversion...? :)

Tarvitset:
½ kg uusia perunoita
250 g turkkilaista jogurttia
2 vartta kevätsipulia
½ tl suolaa
1 rkl dijon-sinappia
½ sitruunan mehu
3 rkl kurkkusalaattia

Pese perunat hyvin ja laita ne kiehumaan. Kun perunat ovat kypsiä, anna niiden jäähtyä. Silppua kevätsipuli pieneksi silpuksi ja sekoita kaikki salaattiainekset keskenään. Tarkista maku ja tarjoile.

6 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää! Tein kans melkein samalla ohjeella eilen perunasalaatin!:D Laitoin viel lisäks yhen omenan mukaan ja hiukan sokeria pehmentämään makua. Mut voittaa kaupan perunasalaatin kyl 6-0!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nam! Omppu sopis kyllä hyvin mukaan. Mä tein tätä nyt ekaa, mutta en kyllä viimistä kertaa! :)

   Poista
 2. Rakastan itsetehtyä perunasalaattia, nam! voittaa kaupan versiot mennen tullen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jäin myöskin koukkuun heti laakista! :) Pitää koekilla uusia perunoita vielä muihinkin salaatteihin, sillä ne ovat nyt parhaimmillaan. :)

   Poista
 3. Just tänään suunnittelin kaupassa tällaista :) Muuten samanlaista ajattelin tehdä, mutta kevätsipulin tilalle laitan punasipulia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Punasipuli toimii salaatissa varmasti hyvin, ja saat loihdittua juuri itsesi näköisen slaatin. :)

   Poista