5. heinäkuuta 2013

Baileys-vaahto


Useimmat kesän maut ovat niin puhtaita ja harvinaista herkkua, että niiden kanssa ei tee mieli nauttia mitään, mikä jyrää niiden maut. Uudet perunat eivät kaipaa kylkeensä kuin voinokareen. Mansikoiden ja mustikoiden oheen rohkenin yhdistää jotain niinkin hurjaa kuin surauttamaani baileys-vaahtoa. Tuo kermainen likööri on kuin linnunmaitoa, joten sen pehmeän pyöreä maku sopii myös kesäisten marjojen kaveriksi.

Ohje on turhan suuri pelkkiin pieniin kermaisiin pursotettuihin ruusukkeisiin, mutta suunnittelin käyttäväni vaahtoa myös trifle-tyyppisen jälkkärin kanssa. Keksimuruja annosmaljan pohjalle, väliin baileys-vaahtoa ja pinnalle marjoja. Voilá!

Tarvitset:
2 dl vispikermaa
200 g mascarponetuorejuustoa
1/4 dl baileys-likööriä
½ tl vanilliinisokeria

Vatkaa vispikerma vaahdoksi, sekoita joukkoon tuorejuusto ja likööri. Mausta lopuksi vanilliinisokerilla. Tarjoa marjojen kanssa ja ylistä kesää - se on vain kerran vuodessa.

Pohdiskeluani kesän mauista löytyy myös Foodie.fm-blogista.

2 kommenttia:

  1. Uu nami, tämä kuullostaakin herkulliselta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pointsit Baileysin kehittelijätiimille, siitä on niin helppo jalostaa makeita herkkuja - ja meneenhän juoma ihan sellaisenaankin. ;)

      Poista