1. heinäkuuta 2013

Istahdettiin valmiiseen pöytään

Aurinkoinen päivä houkutteli minut ja ystäväni fillaroimaan kahdenkymmenen kilometrin päähän Sieravuoren kiviravintolan antimien äärelle. Matkan edetessä oli mukava seurata kuluneita kaloreita, ja pian kävikin selväksi, että jälkiruoka olisi täysin ansaittu.
 
 
Ystäväni onnistui matkan varrella kasvattamaan vain pienen nälän, joten tilaukseen lähti pieni kreikkalainen salaatti. Oma napani oli nälkäisempi, joten tilasin kevyesti pariloitua lohta, jonka kaverina tarjottiin tilli-pippuritäytteinen uuniperuna. Kalan rapeasta pinnasta plussaa, lisukekasvikset olisivat kaivanneet ripauksen suolaa.

idruoka

Jälkiruuaksi ystäväni otti tarjoilijan suosituksesta makean kimara eli hedelmiä, pannacottaa, baileysvaahtoa ja suklaamoussea. Kävin lusikoineni hieman kaverin lautasella, joten voin kertoa, että baileys-vaahto rokkasi! Sitä voisi kotioloissakin tarjota marjojen kanssa, mmm... Silmiä sulostuttivat myös pikkuiset Aalto-henkiset tarjoiluastiat.

Oma valintani oli creme brulee, joka paikkasi melko hyvin makeanhampaan kolotusta. Pieni miinus siitä, että pinta ei lusikoidessa raksahtanut - ei siis vetänyt vertoja tälle ystäväni valmistamalle creme bruleelle.

Ystävät rokkaa, niin keittiössä kuin noin elämässä muutenkin! :)


Sieravuori, Sieravuorentie 117, 27650 Honkilahti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti