27. heinäkuuta 2013

Kesäkurpitsa-soijaproteiinipaistos

Postaus on toteutettu yhteistyössä Luomutar.fi-verkkokaupan kanssa.

Soijaproteiinirouhe teki ensitulemisen keittiööni ja päätyi heti kesäkurpitsapaistoksen väliin arkiruokailuani rikastuttamaan. Mitä soijhaproteiinirouhe oikein on?

Se on teksturoitua kasviproteiinia. Kasvisruuista kiinnostuneelle, mutta esimerkiksi täysipäiväisestä kasvisruokavaliosta vielä melko tietämättömälle soijaproteiinirouhe on varsin mukava tuttavuus, sillä sitä voi käyttää ruuanlaitossa varmasti melkein jokaiselle tutun jauhelihan tapaan.

Urheilijoille vinkiksi, että soijarouhe nopeuttaa lihaskudoksen kehittymistä pelkkään treenin verrattuna, ja sen avittama lihaskehitys on verrattavissa heraproteiinin vaikutuksiin.

Tarvitset:
100 g soijaproteiinirouhetta*
sipulin
oliiviöljyä*
1 tl savusuolaa*
1 tl mustapippuria
1 tl oreganoa
250 g tomaattikastiketta
pienen keltaisen ja vihreän kesäkurpitsan
200g mozzarellaa
pienen kourallisen basilikaa
2 kananmunaa
1/4 dl parmesanraastetta

Laita soijaproteiini veteen likoamaan puoleksi tunniksi pakkauksen ohjeen mukaan. Pilko sillä välin sipuli pieneksi silpuksi ja leikkaa kesäkurpitsat ohuiksi siivuiksi.

Kuullota sipulisilppua pannussa oliiviöljyn joukossa. Lisää joukkoon valutettu soijaproteiinirouhe. Mausta savusuolalla, mustapippurilla ja oreganolla. Kun soijaproteiinirouhe on hieman ruskistunut, lisää pannulle tomaattikastike.

Lado uunivuoan pohjalle puolet kesäkurpitsasiivuista ja kaada niiden päälle tomaattinen soijaproteiinirouhekastike. Ripottele seuraavaan kerrokseen basilikaa ja revi joukkoon mozzarellaa. Lado pinnalle loput kesäkurpitsasiivut. Sekoita kulhossa kananmunat ja parmesanjuustoraaste keskenään. Kaada muna-juustoseos paistoksen pinnalle. Paista 200 asteessa puolisen tuntia. Ripottele valmiin paistoksen pinnalle vielä muutama basilikan lehti.



Postauksen tähdellä merityt tuotteet olen saanut yhteistyössä Luomutar.fi-verkkokaupan kanssa. Mikäli sinuakin kiinnostaa tehdä tuttavuutta soijaproteiinirouheen ja muiden luomu-tuotteiden kanssa, voin ilokseni kertoa, että Luomutar.fi haluaa tarjota lukijoilleni kesäisen etuuden:

Syöttämällä Luomuttaren verkkokaupassa ostokoriin koodin CN8-EV8-UWD-Q6Q saat tuotteista 10% alennuksen heinäkuun loppuun asti. (Bloggajalle ei kerry tuloja linkin klikkaamisesta.)
"Luomutar on terveystuotealaan sekä luonnonmukaisiin, hyvinvointia edistäviin tuotteisiin erikoistunut täyden palvelun verkkokauppa. Laajasta valikoimastamme löydät helposti luonnonmukaisesti valmistettuja elintarvikkeita, luomutuotteita, lisäravinteita sekä superfoodeja."
Luomutar.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti