30. heinäkuuta 2013

Kesän keitto

Uudet perunat kuuluu syödä kesän alussa ihan sellaisenaan, voinokareen tai -kastikkeen kanssa. Aivan kesän ensimmäisiä perunoita ei yksinkertaisesti malta laittaa kesäkeiton joukkoon porisemaan. Viimein tämäkin kesä kuitenkin eteni siihen pisteeseen, että tuli aika keittää se ensimmäinen kattilallinen kesäkeittoa.

Tarvitset: (noin 4 annosta)
2 porkkanaa
kasvisliemikuution
kevätsipulin
3-4 keskikokoista perunaa
pienehkön kukkakaalin
ison kourallisen herneenpalkoja
pienen ripauksen aromisuolaa
vettä
2 dl ruokakermaa

Kuori ja pilko porkkanat. Laita ne kattilaan kasvisliemikuution kanssa veteen kiehumaan. Silppua joukkoon myös kevätsipulin valkoinen osa. Kun porkkanat alkavat pehmetä, lisää joukkoon kuoritut ja pilkotut perunat sekä kukkakaalin kukinnot. Lisää kiehumisen loppuvaiheessa herneet ja kevätsipulin pilkotut vihreät osat. Kattilassa pitäisi olla vettä sen verran, että kasvikset juuri ja juuri peittyvät. Lisää joukkoon vielä ruokakerma, kiehauta ja mausta tarvittaessa aromisuolalla.

2 kommenttia:

  1. Kesäkeitto on ihanaa! Meillä on perinteinen vaihtunut amerikkalaistyyppiseksi, johon tulee paljon maissia ja maustetaan chilillä. Kuulostaa oudolta, mutta niin hyvää, että on nykyisin poikani lempikeitto :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maissin pystyn kuvittelemaan lisukkeeksi tältä istumalta, mutta chili vaatii hieman mielikuvitusta. :) Pilkotko keiton joukkoon tuoretta chiliä vai käytätkö chilijauhetta?

      Poista