10. heinäkuuta 2013

Rosé - anna sille mahdollisuus

Minä ja roséviini olemme kulkeneet elämässä eri polkuja, kunnes ne nyt viimein kohtasivat. Olen kyllä aina ihaillut punertavia kuplivia laseja, mutta ostoskoriin on aina päätynyt muita viinisortteja kesäpäivinä siemailtavaksi.

Nyt heittäydyin kuitenkin Alkossa hurjaksi, enkä edes odottanut myyjän saapumista paikalle suositellakseen minulle jotain, vaan tein itse syväanalyysini etikettien perusteella, ja ostin pullollisen. Ylväät vaakunat korkissa ja etiketeissä sekä lupaukset raikkaasta mausta olivat ostopäätöksen takeena.


Perjantai-illalla ensimmäinen huikka meni vielä tutustuessa ja tunnustellessa, makuja kielellä pyöritellessä. Toisella kulauksella taisin jo sanoa ääneen: tämähän on hyvää.

Rosé vain jotenkin kuljettaa mukanaan ennakkoluuloja. Toistenhan mielestä se ei sovi nautittavaksi missään muodossa, lasista tai erinäisten pataruokien joukossa. Toisaalta taas roséviinin arvostus on viime vuosina noussut huimasti, ja se onkin monen suosikkijuoma kesäisessä Suomessa.

Eipä ihme, vaaleanpunaista juomaa kallistelee lasistaan enemmän kuin mielellään.

Teitä lukijoitahan on ilmestynyt tuonne sivupalkkiin vaikka kuinka! Mielestäni juuri äsken siellä kurkisteli vasta kolmisenkymmentä kokkauksistani kiinnostunutta, kun nyt lähennellään jo kuuttakymmentä, vau! Tervetuloa mukaan! :)

Facebookin puolella on muuten käynnissä pienimuotoinen kilpailu. Kun Köökistä kajahtaa -sivun tykkääjämäärä yltää kahteensataan, arvon kaikkien tykkääjien kesken Pekka Suorsan Viiniopas 2012 -kirjan. Tällä hetkellä tykkäämisensä Köökkiin on julkisesti tunnistanut 175 henkilöä, joten tasaluku lähenee koko ajan. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti