18. elokuuta 2013

Minä ravintoloitsijana!

Ravintolapäivään osallistuminen on ollut ajatuksissani jo kauan. Aiemmin olen itse pistäytynyt kaikkiaan neljään eri ravintolaan, mutta nyt aika oli kypsä. Minä siirryin vieraasta emännän rooliin. Kahvilamiljöö luotiin iskän takapihalle, jonne tietä ohjasivat ja tunnelmaa loivat jo iskän taiteilemat kyltit.

 
Itse en kahvista välitä, joten opettelin keittämään sitä ihan tätä päivää varten! Muille samanmieliselle oli tarjolla limonaatia ja teetä. Vaikka itse sanonkin, niin tuollaista limonaatikannua voisi käyttää vaikka sisustuksessa - niin kaunis se oli!

Ja koska lempinimeni voisi olla pikkusuolainen, oli tarjolla muun muassa suolainen kimara, joka sisälsi itseleivottua vuokaleipää neljällä eri levitteellä: hernepestoa, yrttilevitettä, punajuuri-porkkanatahnaa ja aurinkoista tuorejuustolevitettä. Tykkään päästä maistelemaan paljon eri makuja samalla kertaa, joten tämä annos kuvasti kivasti omiakin ruokamieltymyksiäni.

Ravintola-kahvilan miljöö ansaitsee sekin oman osansa tästä postauksesta. Lapsuudenkotini takapihan vehreä ympäristö toimi unelmien täyttymysten päivän näyttämönä. Osa vieraista joi kahvit pihasaunan terassilla ja kaikki loputkin kävivät mielenkiinnolla kurkkimassa saunaan ja kammarin puolelle.Ensimmäiset vieraat saapuivat paikalle jo, kun olin kantamassa viimeistä satsia tarvikkeita takapihalle ja viimeiset vieraat poistuivat vartin ennen sulkemisaikaa. Ihania kahvittelijoita riittikin tasaisesti koko nelituntisen aukiolon ajaksi. Pysyin emäntänä koko ajan liikkeessä, mutta missään vaiheessa ei tehnyt liian tiukkaa. Kun kahvitermari tyhjeni, niin pannussa oli jo valmiina uusi satsi ja aina löytyi sopivia välejä tehdä uusia lautasellisia suolaisia kimaroita.

Olen myös äärettömän iloinen siitä, että paikalle saapui niin tuttuja kuin tuntemattomiakin, niin nuoria kuin vanhoja. Kunpa kaikki vieraat vain tietäisivät, miten onnelliseksi minut tekivät vain sillä, että saapuivat paikalle ihanaa tunnelmaa luomaan!

Leivoin kahvilapäivään yhteensä neljä juustokakkua, kahta eri sorttia. Kun kahvilan oli aika sulkea ovensa, oli jäljellä kaksi kakkupalaa - yksi emännälle ja yksi siivu iskälle, joka antoi takapihansa mun temmellystantereeksi!

Vieraiden joukkoon mahtui myös yksi koira! Hälle kiikutin kuuman päivän kunniaksi oman vesiastian, josta sai lipittää virkistystä.

Naapurit saapuivat ilahduttavasti paikalle yhden päivän kahvilaan! :)

Jaa että mikä fiilis nyt? 

AIVAN LOISTAVA! Keli oli kuin morsian, kahvilassa poikkesi juuri se viitisenkymmentä ihmistä, joihin olin varautunutkin. Kaikki olivat iloisella mielellä, sorttimentit maistuivat ja kahvit nautittiin kauniissa ympäristössä. En voisi enempää pyytää. Itku on ollut lähellä, kun tajunnan on vähitellen saavuttanut se, mitä tänään oikein tuli tehtyä. Mulla on nyt lisää muisteltavaa sitten kiikkustuolissa, se on varma ja vissi!


12 kommenttia:

 1. Voi vitsi mutta harmittaa kun työt esti paikalle pääsyn tänään! Toivottavasti ens kesänä teet saman tempauksen ja pääsisin sillon maistelemaan sun kokkailuja :) - Iiris

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loppukesänkin viikonloput ovat usein täynnä ohjelmaa, joten moni tapahtumasta kiinnostunut ei päässyt ravintolaani tänään. Ehkä se jättää siis syyn tempaista joskus vielä uudelleen. ;)

   Poista
 2. Onnea ekasta Ravintolapäivästä ravintoloitsijana! tosi kiva miljöö ja herkullisen näköiset tarjoilut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä tätä voi nyt suositella ihan kaikille. Vähintään sellainen kerran elämässä -juttu. :)

   Poista
 3. Erityisesti ne pikkusuolaiset veivät kielen mennessään! Uraa kannattaa siis jatkaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olin kyllä itsekin tyytyväinen suolaisen lautasen makuun ja ulkonäköön - paljon värejä samalla lautasella. :)

   Poista
 4. Onnea Maija, sun eka ravintolapäivä meni ihan nappiin. Tarjottavat olivat aivan ihania, miljöö idyllinen ja emäntä säteilevä, enempää ei voi päivältä toivoa! Kävin paikan päällä maistelemassa, tunnelma siellä oli loistava. Sulla on muuten ihan loistavat postaukset tuon Ravintolapäivän järjestämisestä. Tästä jäi kaivelemaan hampaankoloon sellainen, että jospa joskus minäkin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, huippua jos onnistuin tartuttamaan ravintolapäiväkipinän myös kanssabloggaajaan! :)

   Poista
 5. Huhhei, kiitos viimeisestä! Teillä oli kyllä ihanat puitteet ja tarjottavatkin toimi! :) Bloggasin oman versioni vierailusta kahvilaasi. Tervetuloa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vou, ihana yllätys tuommoinen postaus! Piti jakaa linkki Ankkalammelle blogini FB-profiilissa. ;) Päivä kyllä onnistui, tarjottavat ja koko tapahtuma olivat lopulta hyvin itseni näköisiä maalaistunnelmineen. :)

   Poista
 6. Kuulostaa mukavalta toteutukselta. Mietin heti kuinka hyvin voisin toteuttaa täällä saman asian. Edessäni on Raatihuoneen vanha tori puistopenkkeineen, jos kaupungilta saisin luvan nostaa kahvipöydän patsaan juurelle, olisi toteutus mieluisa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan kaupunkikuvan elävöittäminen positiivinen asia kaupungillekin, joten aina kannattaa kysyä! :)

   Poista