22. elokuuta 2013

Minttuinen nibsijuustokakku


Kun keittiössä soveltaa reseptien kanssa, on valmista ruokaa kuvaavien nimien keksiminen joskus hankalaa, mutta avartavaa. Vai onko joku teistä aikaisemmin kuullut minttuisesta nibsijuustokakusta? :)

Juustokakkua oli tarjolla sunnuntaisessa ravintola-kahvilassani. Minttudominot ovat pohjassa melko hallitsevia, joten päällisessä en kikkaillut muuten kuin kaakaonibsien kanssa. Ne toivat kakkuun pinetä rouskuvuutta ja koska nibsien ravintoarvot ovat huippuluokkaa, on tällainen kakku oikeastaan terveysruokaa!

Pohja:
200 g minttudominoja
80 g voita

Täyte:
2 dl kuohukermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
3/4 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
½ dl kaakaonibsejä
4 liivatelehteä
sitruunamelissasilppua koristeluun

Murusta dominot esimerkiksi tehosekoittimessa. Sekoita murujen joukkoon sulatettu voi. Tasaa keksimassa irtopohjavuoan pohjalle.

Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto, sokerit ja kaakaonibsit. Liota liivatteita kylmässä vedessä muuta minuutti. Kuumenna pieni tilkka vettä, liuota liivatteet sen joukkoon ja sekoita tasaisesti taikinamassaan. Tasaa taikina keksipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti. Koristele valmis kakku sitruunamelissasilpulla.

2 kommenttia:

  1. Hauska idea nuo nibsit täytteessä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, niistä tuli kakkuun vähän lisää purutuntumaa. Saa nähdä, mihin nibsejä seuraavaksi keksi tuikata, siellä loppu paketillinen vielä odottelee kuiva-ainekaapissani. :)

      Poista