26. elokuuta 2013

Suolainen kimara - 4 levitettä

Nyt lähtee esittelyyn viimeinen Ravintolapäivänä tarjoamistani herkuista. Koska kivan annoksen syntymisessä yksi olennainen osa on hauska nimi, suolapalalautanen sai kantaakseen suolaisen kimaran titteliä. Annos koostui itseleivotusta vuokaleivästä, jota sai nauttia neljällä erilaisella levitteellä ja tahnalla ryhditettynä. Hernepeston ja aurinkojuustolevitteen ohjeet olen postaillut blogiin jo aiemmin, mutta tarjolla oli myös ennen maistamattomia yrttilevitettä sekä porkkana-punajuuritahnaa.

Valmistin levitteitä hyvän ystäväni kanssa Ravintolapäivää edeltävänä myöhäisiltana, joten koitan nyt todella pinnistää muistiani, mitä niihin lopulta päätyi! :)

Yrttilevite:
500 g maitorahkaa
150 g voita
2-3 valkosipulinkynttä
kourallinen persiljaa
ripaus suolaa

Silppua valkosipulinkynnet huolella pieneksi silpuksi. Silppua myös persilja. Sekoita pehmennyt voi ja maitorahka keskenään. Lisää joukkoon valkosipuli- ja persiljasilppu. Mausta suolalla.

Porkkana-punajuuritahna:
3-4 punajuurta
2 porkkanaa
½ dl auringonkukansiemeniä
valkosipulinkynnen
½ sitruunan mehun
2 rkl avokadoöljyä
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
ripaus paprikajauhetta

Keitä punajuuret ja porkkanat kypsiksi höyrykattilassa. Punajuuret tarvitsevat pidemmän keittoajan, joten lisää ne kattilaan ensimmäiseksi. Kun juurekset ovat kypsiä ja hieman jäähtyneet, kuori punajuuret ja soseuta ne porkkanoiden kanssa. Jauha tehosekoittimessa auringonkukansiemente ja valkosipulinkynsi pieneksi muruseokseksi.Sekoita muruseos porkkana-punajuurisurvoksen joukkoon. Sekoita joukkoon myös sitruunamehua ja avokadoöljyä. Mausta suolalla, mustapippurilla ja paprikajauheella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti