9. elokuuta 2013

Tomaatti-pastasalaatti

Viikonloppuna on luvassa niin paljon kaikkea hienoa, että jännittäjän vatsa on astellut pitkästä aikaa esiin. Kun ruokahalu alkaa vähitellen palautumaan, niin isken kiinni jääkaapissa nököttävään pastasalaattikulhoon. Kokeilkaa te ohjetta vaikka suvun elojuhlilla, Flow-piknikillä tai ihan juuri siellä, missä viikonloppua vietättekin!

IHANAA VIIKONLOPPUA!

Tarvitset:
erivärisiä kierremakaroneja
1 prk salaattijuustokuutioita
1 prk aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
kourallisen tuoretta basilikaa
1 rs keltaisia kirsikkatomaatteja
mustapippuria

Keitä makaronit suolalla masutetussa vedessä. Anna kypsien makronien jäähtyä. Pilko makronien joukkoon kirsikkatomaatit, aurinkokuivatut tomaatit ja basilika. Lisää salaattijuustokuutiot, lorauta joukkoon aurinkokuivattujen tomaattien öljyä ja mausta mustapippurilla. Sekoita salaatti ennen tarjoilua.

6 kommenttia:

  1. Aivan loistava lounassalaatti :) olen tehnyt tätä aika usein, joskus pestolla ja joskus ilman. Kunhan on fetaa tai muuta juustoa niin hyvältä maistuu ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pesto tuo tällaiseen salaattiin mukavasti kosteutta. Nyt yritin tosiaan lorauttaa joukkoon aurinkokuivattujen tomaattien öljyä. :) Toinen juustohiiri ilmoittautuu täällä!

      Poista
  2. Kompastun pastasalaateissa aina siihen, että haluan sitä heti kun olen saanut idean tehdä sitä, enkä jaksais odottaa, että pasta jäähtyy :D Kärsivällisyyttä tarvittaisiin siis :) Tai pitäs muistaa keittää pastat vaikka jo edellisenä päivänä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voit jäähdyttää pastan pikaisesti samoin kuin keitetyt kananmunat! Eli kaada kuumana kiehunut vesi pois pastan joukosta ja hulauta kattilaan niin kylmää vettä kuin kraanasta tulee. Vaihda vesi lennossa pari kertaa, ja näin pääset heti valmistelemaan salaattia jäähtyneestä pastasta. :)

      Poista
    2. Ai, tuota en ole tullutkaan ajatelleeksi :) Kiitos vinkistä!

      Poista
    3. Olepa hyvä, keittiöniksit on tarkoitettu jaettaviksi! :)

      Poista