19. elokuuta 2013

Vadelmamarmoroitu sitruunajuustokakku

Sitruunainen juustokakku oli ravintola-kahvilani suosikkiherkku, ja se menikin päivän aikana ihan viimeistä palaa myöten! Itse pääsin siis maistelemaan vain taikinaa, josta pyrin saamaan tuhdin sitruunaista - puristin puolikkaan sitruunan mehun vielä sitruunaisen tuorejuuston joukkoon. Makeaa tasapainoa kakkuun loi puolestaan runsaalla kädellä sokeroitu vadelmakastike.

Pohja:
200 g digestive-keksejä
80 g voita

Täyte:
2 dl kuohukermaa
200 g sitruuunatuorejuustoa
3/4 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
½ sitruunan mehu
4 liivatelehteä
½-1 dl vadelmia
sokeria

Murusta keksit esimerkiksi tehosekoittimessa. Sulata voi, sekoita se keksimurujen joukkoon ja taputtele irtopohjavuoan pohjalle. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Sekoita taikinan joukkoon myös sitruunatuorejuusto, sokeri ja vanilliinisokeri. Liota liivatelehtiä hetki kylmässä vedessä. Purista puolikkaan sitruunan mehu kattilaan ja kuumenna se. Liota pehmenneet liivatelehdet sitruunamehun joukkoon. Kun se on hieman jäähtynyt, sekoita neste huolellisesti taikinan joukkoon. Tasaa taikina kakkupohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti.

Koristele kakku vadelmasurvoksella. Survo vadelmat esimerkiksi haarukalla ja mausta sokerilla.

6 kommenttia:

  1. Nam!! Voin todeta pelkästään sanojen juustokakku & sitruuna perusteella että tämä on erityisen herkullista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitruuna on myös yksi omista juustokakkusuosikeistani! Siitä ei tule äklömakeaa oloa kivan kiprakkuuden ansiosta. :)

      Poista
  2. Kaunis blogi sinulla :) taidankin ruveta lukijaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis kiitos! Herkullisesta ruuasta on helppo saada kauniita kuvia. ;)

      Poista
  3. Oi, näyttää ja kuulostaa todella hyvälle! Ja on kaunis kuin mikä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tämäntyyppinen juustokakku on oma suosikkini, sopivan kiprakka eikä äklön makea - pystyy syömään vähän isomman palankin. ;)

      Poista