3. syyskuuta 2013

Mukaan avokadopastan kelkkaan


Itkettävän ihana avokadopastan ohje on julkaistu Safkaa-blogissa (tuolloin vielä Chicling) miltei päivälleen 11 kuukautta sitten. Ehkä nyt oli jo aika valmistaa tyylikkäästi myöhässä tuota paremman arkiruuan symboliksi kohonnutta pastaa.

Söimme ystävien kanssa avokadopastaa kuitenkin keskellä rapujen punaista juhlaa. Saksista ja pyrstöstä eivät ainakaan amatöörit onnistu kaapimaan kovin kummoisia lihanpaloja paahtoleivän päälle, joten herkullinen pasta vei onnistuneesti mukanaan nälän rippeet.

Tarvitset: (5-6 annosta)
1-2 valkosipulinkynttä
3/4 chilipalkoa
limen
3 avokadoa
avokadoöljyä
½ puntti basilikaa
½ puntti korianteria
1 dl pecorinoa
1 dl parmesania
suolaa
mustapippuria

Kuori valkosipulinkynnet ja poista chilipalkosta siemenet. Surauta valkosipulinkynnet, chili, basilika ja korianteri pieneksi silpuksi tehosekoittimessa. Halkaise avokadot, kuutioi hedelmäliha ja kaavi se kulhoon. Lisää kulhoon silppu tehosekoittimesta, purista joukkoon limen mehu, lorauta avokadoöljyä ja mausta suolalla ja pippurilla. Raasta joukkoon parmesania ja pecorinoa. Sekoita, mutta älä muussaa kauttaaltaan, avokadosattumat kaunistavat valmista annosta. Lisää kastikkeen joukkoon vielä pieni tilkka pastan keitinvettä.

2 kommenttia:

  1. Hyvä idea syödä avokadopastaa rapujuhlissa, tulee ainakin vatsa täyteen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli niin hyvä sauma päästä testaamaan ohjetta, että ei voinut jättää käyttämättä. :) Totta! Pasta sopi rapujuhlien pääruaaksi kuin voisilmä puuroon. :))

      Poista