27. syyskuuta 2013

Pähkinäinen päärynäjäätelö

Elin noin kaksi vuotta sellaisessa asunnossa, jossa ei ollut pakastinta - ei edes pakastelokeroa. Asia on nyt korjaantunut, mutta pakko myöntää, että pakastimen ottaminen osaksi arkea ja juhlaa hakee vielä hieman itseään. Toki sieltä löytyy jo marjoja jos jonkinlaisia sekä pullollinen suun kirkastajaa pitkille illallisille!

Alpron Creative -kampanja haastoi joukon Blogiringin bloggaajia kehittelemään luovia herkkuja merkin juomista. Minulle osui Alpron hasselpähkinäjuoma, ja päätinkin, että valmistan jäätelöä, koska vihdoin omistan pakastimen, jolla sen tekeminen on mahdollista.

Aina omankaan ajatusjuoksun reittiä ei jälkikäteen pysty kirjaamaan ylös, mutta kermojen kanssa pelaamisen sijaan päädyin valmistamaan astetta terveellisempää jäätelöä. Tässä ohjeessa jäätelö/sorbettimainen koostumus saadaan aikaiseksi surauttamalla blenderissä jäätyneitä päärynä- ja omenalohkoja. Alpron hasselpähkinäjuoma notkistaa massan, ja valmis jäätelö kruunataan karamellisoiduilla pähkinöillä sekä muutamalla sormisuolakiteellä.

Pähkinäinen päärynäjäätelö tyydyttää makeanhimon, mutta siinä on silti jännittäviä suolaisia vivahteita. Se on annos, joka makunystyröiden lisäksi saa myös ajatustyön liikkeelle suolaisen ja makean yhdistelmän vuoksi!

Blogiringin bloggaajien kehittelemät reseptit löytyvät Alpron Facebook -sivulta, jossa on käynnissä myös luovimman ohjeen äänestys. Antamalla äänesi suosikkiohjeellesi olet mukana Nikonin järjestelmäkameran ja kolmen 100 euron viini- ja keittiötarvikkeiden erikoisliike Decanterin lahjakorttien arvonnassa!

Tarvitset: (2 annosta)
2 päärynää
omenan
1 dl Alpro hasselpähkinäjuomaa
1 rl kookospalmusokeria
noin 50 g pekaanipähkinöitä
voinokareen
1/4 dl kookospalmusokeria
sormisuolaa

Kuori ja lohko päärynät ja omena. Laita lohkot pakastimeen, ja anna niiden jäätyä muutama tunti tai yön yli. Surauta jäätyneet lohkot ja hasselpähkinäjuoma blenderissä tasaiseksi massaksi. Sekoita massan joukkoon kookospalmusokeri. Nosta massa tarvittaessa hetkeksi jääkaappiin hyytymään.

Valmista karamellisoidut pähkinät sulattamalla voinokare pannulla. Lisää joukkoon karkeasti pilkotut pähkinät ja kookospalmusokeri. Paista pannulla miedolla lämmöllä noin viisi minuuttia.

Annostele päärynäjäätelö tarjoiluastiaan, koristele annos karamellisoiduilla pähkinöillä ja ripottele annoksen pinnalle muutama sormisuolakide.

Yhteistyössä Alpro.

4 kommenttia:

  1. Nami, näyttää hyvältä! pakko kokeilla joskus :)

    ♥ minttusblog.blogspot.fi

    VastaaPoista
  2. Mie ajattelin tänään tehdä sunnuntain iloksi fetapinaattipiirakkaa. Mietin, että pitäisikö ettiä seuraamista blogeista resepti, et löytyisikö vai kattoa netistä. Kattelin sitten googlesta nopsaa ja aloin tekemään Arlan ohjeen mukaan. Reseptinlopussa huomasin, että siinä lukikin "Tämän reseptin on suunnitellut Köökistä kajahtaa-blogin Maija!" :D Sulla kyllä on loistavia reseptejä joka lähtöön! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Hauskan tapahtumaketjun kautta päädyit ohjeen äärelle. :) Pitäisikin tehdä pitkästä aika feta-pinaattipiirakkaa, se on yksi suosikeistani!

      Poista