13. syyskuuta 2013

Persikkachutney


Muutonjälkeinen ensimmäinen viikko meni keittiössä perusruokiin keskittyen. Valmistin tavallista arkiruokaa, josta sai energiaa uuden ympäristön aistimiseen. Nyt eletään kuitenkin jo toista viikkoa uudessa kodissa, joten on pienen kikkailun ja uuden kokeilemisen aika. :)

Persikkahutneyn ohje pompsahti kerralla kategoriaan niin helppoa ja hyvää, miksen ole tehnyt tätä aiemmin? Persikoiden ja niiden liemen makeus komppaavat kivasti chilin ja pippurin kanssa. Suullinen chutneyta vie hetkeksi jonnekin kauemmas syksyisestä Suomesta.

Tarvitset:
öljyä
sipulin
1 rkl mietoa currytahnaa
pienen chilin
410 g persikanpuolikkaita sokeriliemessä
suolaa
mustapippuria

Kuori ja puolita kokonainen sipuli. Suikaloi se puolikaaren muotoisiksi suikaleiksi. Kuullota suikaleita öljyssä pannulla currytahnan ja pilkotun chilin kanssa (poista chilin siemenet!). Pilko persikanpuolikkaat karkeiksi kuutioiksi. Lisää ne pannulle sokeriliemen kanssa. Anna porista kannen alla miedolla lämmöllä pannulla kymmenisen minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Tarjoa esimerkiksi broilerpihvien ja salaatin kanssa.

2 kommenttia:

  1. Hyvän näköistä! Itse olen vaan tehnyt mangosta chutneya....ensi kerralla täytynee kokeilla persikalla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullakin oli alitajunnassa mangon kuvia, sillä juttua kirjoittaessa laitoin vahingossa otsikkokenttään mangochutney... :)

      Poista