20. syyskuuta 2013

Ruusukaalilisäke

Yhtenä päivänä mieleni teki jotain kasvis-ja liharuuan väliltä. Jotain sopivan tuhtia, mutta kuitenkin kevyttä. Onnistuin kuin onistuinkin nappaamaan ostoskoriin mielitekoja vastanneita tuotteita. Parista hassusta raaka-aineesta syntyi muutamaksi päiväksi maittavaa lounasruokaa. Kun eväsrasiasta paljastuu kesken työpäivän tällainen annos, saa mielestäni silloin hymyillä itselleen.

Tarvitset:
noin 200 g ruusukaaleja
1 dl kermaa
noin 1/3 pkt Koskenlaskija ruohosipuli-sipulisulatejuustoa
suolaa
pippuria

Poista ruusukaaleista tarvittaessa pieni pala kantaa ja päälimmäisiä lehtiä. Keitä ruusukaaleja suolalla maustetussa vedessä noin viisi minuuttia. Laita ruusukaalit uuninkestävään vuokaa, kaada joukkoon kerma ja ripottele pinnalle mausteet. Paina sulatejuustokimpaleet ruusukaalien väleihin. Paista 200 asteessa 10-15 minuuttia. Tarjoa esimerkiksi voissa paistetun lohen kanssa.

4 kommenttia:

  1. Onpa kiva ruusukaaliresepti :) olen tehnyt aika harvoin niitä kotona, viimeksi balsamicomarinoituina uunissa. Ei ne ruusukaalit olekaan niin kamalia kuin lapsuudesta muistin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sen lisäksi, että kokkasin ruusukaaleja ensimmäistä kertaa, myös maistoin niitä ensimmäsitä kertaa! Uskomattomalla tavalla maku muuttuu vanhetessa ja lapsuuden inhokeista voi tulla uusia suosikkeja. :)

      Poista
  2. Luin juuri Karen Le Billonin kirjan 'Miksi ranskalaiset lapset syövät ihan kaikkea?' ja tulin siihen tulokseen, että sama metodi pätee aikuisellekin. Pitää vain maistaa jotain ruoka-ainetta riittävän monta kertaa (ja ehkä myös eri tavoin valmistettuna), niin oppii pitämään sen mausta. Minä olen näin oppinut pitämään ruusukaalin lisäksi esim pistaasipähkinöistä ja kookoksesta. Ehkä jonain päivänä opin käyttämään myös korianterinlehtiä :)

    Tuo ruusukaaliresepti kuulostaa oikein hyvältä ja kokeiltavalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! On kyllä totta, että mitään ruokaa tai raaka-ainetta ei kannata kertamaistamisen jälkeen tuomita. Siinä saattaa jäädä monet herkulliset hetket kokematta. :) Itsekin olen havahtuntu siihen, miten en lapsena pitänyt punajuusetsa, mutta noin viikko sitten tilasin mielelläni salaatin, jossa oli paahdettuja punajuuria. Tykkäsin. :)

      Poista