5. lokakuuta 2013

Kasvismuhennos

Docventuresin tiimoilta tempaistiin lihaton lokakuu -kamppis, johon ilmottautui hetkessä älytön määrä ihmisiä, noin 30 000! Minä en ole yksi heistä, mutta mikään ei estä minua olemasta hengessä mukana. Kasvisruokaa tulee syötyä arjessa jo muutenkin, joten tässä yksi vinkki ehkä hieman uuteen tilanteeseen joutuneille lihansyöjille.

Tarvitset:
oliiviöljyä
sipulin
3 valkosipulinkynttä
½ chilin
porkkanan
noin 400 g myskikurpitsaa
noin 300 g kikherneitä
250 g tomaattimurskaa
vettä
suolaa
mustapippuria

Kuullota pannulla pilkottua sipulia, valkosipulinkynsiä ja chiliä. Kuori ja kuutioi porkkana sekä myskikurpitsa. Lisää pannulle kikherneiden ja tomaattimurskan kanssa. Lisää heti keittelyn alkuvaiheessa pannulle myös pari desiä vettä. Anna kiehua miedolla lämmöllä reilut puoli tuntia, jotta porkkana ja kurpitsa pehmenee. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää aina tarvittaessa lisää vettä pannulle. Tarjoa ranskankerman kanssa.

2 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää! Yritän itsekin vähentää lihansyöntiä ja pitää myöntää, että kasvisruoka ei ole iso vahvuuteni, joten tällaiset reseptit ovat oikein hyödyllisiä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kasvisruokapäivät kyllä piristävät ruokavaliota. Itsekin yritän keksiä välillä myös muita kasvisruokia kuin sitä takuuhyvää sosekeittoa. :)

      Poista