Tuntuu, että tänä syksynä olen ollut innostuneempi sesongin juureksista kuin koskaan aikaisemmin. Kurpitsat saavat minulta kauppareissulla osakseen ihastuneita huokauksia ja olen tituleerannut punajuurta kauden trendikkäimmäksi juurekseksi.
Olen myös ottanut itseäni niskasta kiinni ja valmistanut juureksista muutakin kuin perinteistä, mutta ah niin maukasta kasvissosekeittoa. Paahteinen syyssalaatti valmistuu kuin itsestään uunissa, loppuvaiheessa juuresten joukkoon pellille kaadetaan vielä kourallinen auringonkukansiemeniä paahtumaan ja purutuntumaa tuomaan.
Tarvitset: (noin 4 annosta)
noin 300 g myskikurpitsaa
3-4 punajuusta
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
auringonkukansiemeniä
salaattia
vuohenjuustoa
viikunavivahteista balsamicokastiketta
Kuori ja lohko myskikurpitsa ja punajuuret. Sekoittele lohkoja kulhossa oliiviöljyn, suolan ja mustapippurin joukossa. Laita juurekset paahtumaan pellille 200-asteiseen uuniin. Kun juurekset ovat olleet uunissa puolisen tuntia, ripottele pellille kourallinen auringonkukansiemeniä ja anna pellillisen paahtua vielä kymmenisen minuuttia.
Leikkaa vuohenjuustopötköstä parin sentin paksuisia lohkoja ja ruskista ne pannulla oliiviöljyssä. Kokoa annokset, ja pirskottele niiden päälle balsamicokastiketta.
EDIT: Kommenteissa eräs lukija kertoi, että kun hän on joskus koittanut paistaa vuohenjuustoa pannulla, on se vain sulanut yhdeksi klöntiksi. Valitkaa kaupasta tähän tarkoitukseen vuohenjuustoa, jossa on selvästi sisustaa paksummat reunat, ne pitävät juuston kuumalla pannulla kasassa. Paistoajaksi riittää noin minuutti per puoli kuumahkolla pannulla.
EDIT: Kommenteissa eräs lukija kertoi, että kun hän on joskus koittanut paistaa vuohenjuustoa pannulla, on se vain sulanut yhdeksi klöntiksi. Valitkaa kaupasta tähän tarkoitukseen vuohenjuustoa, jossa on selvästi sisustaa paksummat reunat, ne pitävät juuston kuumalla pannulla kasassa. Paistoajaksi riittää noin minuutti per puoli kuumahkolla pannulla.
Ihana salaatti. Tosi hyvät ainekset. Punajuuri on vuosikaudet ollut suosikkijuurekseni. Uunissa paahdettuna se on kaikkein parasta.:)
VastaaPoistaTotta, salaatti pääsi yllättämään kokinkin mauillaan ja täyttävyydellään! Jäi sentään vielä huomiseksi evääksi. :)
VastaaPoistaIhana salaatti. Niin raikkaan oloinen ja tuo vuohenjuusto tekee siitä täyteläisen:)
VastaaPoistaTässä oli kyllä kaikki kohdillaan! Oikein odotan lounastaukoa, että pääsen taas syksyisen makumaailman pariin. :))
PoistaHerkullisen ja täyttävän näköinen salaatti! Olen yrittänyt paistaa vuohenjuustoa, mutta en siinä jostain syystä onnistunut...se vain suli pannulle :S
VastaaPoistaItse googlasin myös ennakkoon vinkkejä vuohenjuuston paistoon. Oleellisen tärkeää luullakseni on se, että vuohenjuusto ei ole sellaista tasaisen pehmeää massaa, kuten jotkut valmiiksi viipaloidut kiekot ovat. Onnistumisen takeena on sellainen vuohenjuusto, jossa on selkeästi kovemman reunat ja hieman pehmeämpi sisus. Noin minuutti per puoli on aika sopiva paistoaika kuumalla pannulla. :)
PoistaIhana syksyinen salaatti. Nappaanpa reseptin talteen. :)
VastaaPoistaKiitos! Tämä nousi heti myös omien suosikkisalaattieni joukkoon! Innostuin kokeilemaan paahteista punajuurisalaattia Turun Fontissa nauttimani salaattiannoksen jälkeen. :)
PoistaPunajuuren ja vuohenjuusto yhdistelmä on taivaallinen... Todella herkullisen näköinen salaatti!
VastaaPoistaKiitos! Itsekin myhäilin salaattia syödessä - voi miten hyvää! :)
PoistaOnpas kauniita ruokakuvia täällä sun blogissa :-) Tuokin salaatti on oikea herkku, nam! ♥
VastaaPoistaKiitos! <3 Omaa kehitystä kuvaajana on ollut hauska seurata arkiston vanhimpia kuvia penkomalla. Alussa käytössä oli peruspokkari ja ruokien stailauskin jäi vähän pintapuoliseksi. :)
Poista