26. lokakuuta 2013

Pulled pork & tomaattinen chili-suklaakastike

Yksi viime aikojen kuumimmista ruokatrendeistä on ollut pulled pork, eli ylikypsäksi paistettu possu, jonka liha on riivitty haarukalla. Itse olin vasta ehtinyt maistaa kyseistä herkkua ulkona syödessä. Kun pääsin mukaan Blogiringin olut&suklaa -kampanjaan, päätin, että nyt olen odottanut tarpeeksi kauan. Minä osallistun tähän kampanjaan pulled pork -ohjeella.

idruoka

Oman haasteensa tähän kampanjaan kohdallani toi se, että valmistetun ruuan piti toimia yhdessä oluen kanssa. Ennen tätä blogikampanjaa en ollut koskaan juonut kokonaista pullollista olutta. Joskus olen tietty nuorempana kavereiden pullonsuusta maistanut huikan, mutta maku ei ole ollut mieleeni ja niinpä olenkin viime vuodet viihtynyt lähinnä viinien parissa.

Niin vain makumieltymykset muuttuvat ja tällä kertaa oluelle nousi peukku ylös! Lieneekö sitten syynä makunystyröiden kehittyminen tai se, että ensimmäistä kertaa tulin maistaneeksi tummaa olutta. Sinebrychoffin Leffe Brune jää siis omassa elämänkaaressani eräänlaiseksi virstanpylvääksi! Kalenteriin sai piirtää entistä suuremman huomiomerkinnän, kun olutta maisteli kyseisenä päivänä sen kylkeen loihtimani annoksen kanssa...


Siis aivan loistavaa. Taco-kuori rouskahti haukatessa. Suun täytti pehmeä ja mehevä liha, raikas salsa, sekä kipakalla chilillä ja makealla suklaalla tuunattu tomaattikastike. Mielestäni tämä voisi olla sellainen ohje, jolla lihattoman lokakuun voi marraskuun ensimmäisenä päivänä hyvillä mielin päättää!

Bloggaajajoukkomme reseptejä pääsee selaamaan ja äänestämään TÄÄLLÄ. Ainoastaan kaksi bloggaajaa yhdisti suklaan ja oluen suolaiseksi kokonaisuudeksi, muut ohjeet kutkuttevat makeanhermoja, nam! :)

Pulled pork:
noin 2 kg porsaan kassleria
suolaa
pippuria

Valelukastike:
1dl Sinebrychoff Leffe Brune -olutta
1/4 dl soijakastiketta
2 rkl fariinisokeria
½ chilipalko
1 tl inkivääriä raastettuna

Tomaattinen chili-suklaakastike:
oliiviöljyä
140 g tomaattipyrettä
1½-2 dl vettä
2 rkl soijakastiketta
½ tl kuivattuja chililastuja
50 g Fazerin maitosuklaata

Salsa:
3 tomaattia
pieni punasipuli
suolaa
mustapippuria
lime
korianteria

Hiero possun pintaan suolaa ja pippuria. Laita possu uuninkestävään vuokaan 120-asteiseen uuniin. Pilko chili siemenineen pieneksi silpuksi ja sekoita kaikki valelukastikkeen ainekset keskenään. Anna possun kypsyä uunissa noin viisi tuntia ja valele sitä aina välillä valmistamallasi kastikkeella.

Lämmitä pannulla öljyä, lisää joukkoon tomaattipyre ja vesi. Mausta soijakastikkeella, chililastuilla ja sulata joukkoon suklaa.

Pilko tomaatit ja punasipulit. Revi joukkoon korianterinlehtiä, purista limemehua ja mausta suolalla sekä pippurilla. Sekoita ainekset.

Revi haarukalla possun lihaa tacoveneisiin, levitä päälle kastiketta ja kruunaa annos salsalla.

Yhteistyössä Sinebrychoff.

6 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää! Mulle tuli heti ekana mieleen kampanjan aiheesta kana ja suklainen mole-kastike, mutta sitten ajattelin tehdä jotain makeaa. Hassua, että niin moni oli päätynyt sitten siihen makeapuoleen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mietin ihan samaa, itselle ei tullut mieleen heti yhtään makeaa ohjetta oluen pariksi. Mutta nyt kun näen valmiit ohjeet, voisin maistella niitä kaikkia. :)

      Poista
  2. Ihanan näköistä!
    Ja tuo suklaa-chilikastike kuulostaa erittäin kreisillä tavalla niiiin hyvältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Jännittävän kuuloisesta yhdistelmästä huolimatta toimii kuin häkä! Tein tätä jo kertaalleen uudestaan, mutta koska olin syönyt kaikki leivontasuklaani, ei makeaa häivähdystä kastikkeeseen tullut, eikä valmis kastike ollut ihan niin hyvää kuin tällä ohjeella tehtynä. :)

      Poista
  3. Moi! Kuinka moneen annokseen tästä tulee? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No moikka! En huomannut annoksia mitata, mutta kyllä parista kilosta useamman kerran syö. Toisaalta pulled pork on niin hyvää, että sitä tekee myös mieli santsata. ;)

      Kuvassa käytin aika reilun kokoisia tacoveneitä, joten niitä tulee tietysti hiukan vähemmän kuin pienempiä tacokuoria käytettäessä.

      Poista