30. lokakuuta 2013

Punajuuri-vuohenjuustokeitto

Nyt pitäisi kirjoittaa jotain nasevaa punajuurikeitosta, mutta se on kovin hankalaa, sillä vatsani on täynnä jälkiruuaksi nauttimaani kurpitsapiirakkaa ja jäätelöä. Verenkierto on siirtynyt aivoista ajatustyötä vilkastuttamasta ruuansulatustehtäviin.

Mutta. Kyseessä oli ensimmäinen valmistamani punajuurikeitto. Ei varmastikaan viimeinen. Intensiivisen punainen lautasellinen on puhdasta silmäkarkkia ja ne lusikalliset ovat silkkaa parhautta, joihin kauhaisee vuohenjuustomurusen mukaan.

Tarvitset: (noin 4 annosta)
1-2 perunaa
5-6 punajuusta
2 salottisipulia
kasvisliemikuutio
suolaa
mustapippuria
noin 150 g pehmeää vuohenjuustoa
basilikaa koristeluun

Kuori ja pilko perunat, punajuuret ja salottisipulit. Laita ne ja kasvisliemikuutio kattilaan, jossa on vettä sen verran, että juurekset juuri ja juuri peittyvät. Keitä pehmeiksi, punaajuurissa kestää kaikken kauiten, joten kokeile niitä haarukalla.

Laita essu päälle (punajuuritahrat eivät ole kivoja!) ja soseuta keitto. Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria. Anna pehmeän vuohenjuuston sulaa keiton joukkoon. Säästä osa halutessasi koristeluun.

2 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää, tää pitää "jemmata" salaisiin kansioihini!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hui! On kyllä kunnia päästä niiden sotilaallisesti järjestettyjen kansioiden väliin ohjeellaan! :)

      Poista