8. lokakuuta 2013

Qesadillat

Uudet arkiruokakokeilut ovat aina tervetulleita keittiööni. Jos sovellan ravintoloissa metodia, että pyrin valitsemaan joka kerta ennenmaistamattoman annoksen, miksen yrittäisi tuoda samaa vaihtelua myös omaan keittiööni?

Mielikuvitusta on keittiössä aina välillä hyvä koetella, joten valmistin tänään qesadilloja fiiliksen mukaan. Juustoraasteen sijaan murustin tortillalettujen väliin fetaa ja ladoin täytteeksi mozzarellasiivuja. Perinteinen juustoraaste nappaisi pannulla sulaessaan tortillaletut parhaiten kiinni toisiinsa, mutta minkäs teet - tänään teki mieli just tätä. Ja kappas, taas lihattomaan lokakuuhun sopiva resepti! :)

Tarvitset:
tortilloja
fetaa
pinaattia
paprikaa
avokadon
mozzarellaa
mustapippuria

Laita yksi tortillalettu lämpimälle pannulle. Murenna sen päälle fetajuustoa ja asettele letun päälle myös pinaatinlehdet, silputtu paprika, avokado ja mozzarella. Mausta mustapippurilla. Laita kanneksi toinen tortillalettu ja paina paketti tiiviiksi kattilan pohjalla. Käännä qesadilla pannulla ja paina sitä jälleen kattilalla. Qesadilla on valmis syötäväksi, kun täytteet ovat lämmenneet ja juusto on hieman sulanut.

7 kommenttia:

 1. Mä oon kierrättänyt illanistujaisten jäljiltä avatun tortillapaketin ja täyttäiden jämät vatsan lämmikkeeksi tajuamatta, että noillehan on tosiaan nimikin :D Mä oon niin laiska, että teen yleensä uunissa. Ei tarvii vahtia ja voi samalla tehdä jotain muuta. Quesadilloissa ei edes haittaa, vaikka tortillaplätyt on vähän kuivahtaneita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehh! Eihän nimillä niin ole väliä kunhan ruoka maistuu hyvältä. :) Totta, qesadilloissa parasta on juuri niiden rapsakka pinta, johon hieman kuivahtaneetkin tortillat käyvät hyvin!

   Poista
 2. Kaapissa lojuu puoliksi syöty tortillapaketti. Taitaa niistä tänään syntyä quesadilloja meilläkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tortillapakettia harvemmin tulee käyttäneeksi kerralla, joten niille lopuille lätysköille qesadillat ovat hyvä käyttökohde. :)

   Poista
 3. Haluan haastaa blogisi osallistumaan Hävikkiviikkoon 4.-10.11. Minäkin osallistun.

  http://mmm.multiedition.fi/laatunen/uutiskirje/laatuset/2013/1/kuluttajaliitto.php?_nlid=10656

  VastaaPoista
 4. Nam! Just eilen syötiin tortilloja ja mietin, että pitäiskö tänään käyttää loput tortillalätyt quesadilloihin. Nää näyttää kyllä ihan superhyviltä :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannatan! Qesadillojen väliin saa kivasti kätkettyä muitakin ylijääneitä ruokatarpeita. :)

   Poista