10. marraskuuta 2013

Herkkä salaatti

Isänpäivää vietettiin meillä kotibrunssin merkeissä. Vaikka vahingossa onnistuinkin ostamaan vaniljan makuista kotijuustoa (kuka sellaisen on mennyt keksimään ja mihin tarkoitukseen??), olen silti erittäin ylpeä koostamastani salaatista. Se oli herkkä, kaunis ja herkullinen.

Suosittelen kyseisen salaatin kokoamista syvän kulhon sijaan laakealle tarjoilulautaselle, jossa kinkkuruusukkeet ja mehukkaat granaattiomenan siemenet pääsevät parhaiten esille.

Tarvitset:
½ sitruunan
1 rkl vadelmaviinietikkaa
2 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
sokeria
salaattia
kotijuustoa
granaattiomenan siemeniä
ohuita leikkeleitä

Purista sitruunan mehu mukiin. Sekoita sen joukkoon vadelmaviinietikka, oliiviöljyä ja mausta suolalla, sokerilla sekä pippurilla. Pese ja revi salaatinlehden, sekoita valmistamasi kastike salaatin joukkoon. Asettele salaatti laakealle tarjoiluvadille. Pilko joukkoon (tavallista) kotijuustoa, iske veitsen lappeella granaattiomenan sisuksista siemeniä annokseen ja taittele ohuista kinkkusiivuista ruusukkeita salaatin lomaan.

2 kommenttia:

  1. Myönnetää, että en välttämättä haluaisi maistaa vaniljan makuista kotijuustoa, mutta muuten tämä on erittäin houkuttelevan näköinen salaatti...ihana makuyhdistelmä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jjjep, en kyllä heti keksi minne tuo vaniljainen versio sopisi!

      Poista