2. marraskuuta 2013

Kurpitsapiirakka

Harvoin keittiössäni on tuoksunut niin julmetun hyvältä kuin tätä kurpitsapiirakkaa leipoessa! Kun menin eräänä päivänä vasta iltavuoroon töihin, pyhitin aamupäivän keittiössä puuhailuun. En raaskinut töihin lähtiessä suihkauttaa edes hajuvettä, sillä salaa toivoin, että kanelilla ja inkiväärillä maustetun kurpitsapiirakan tuoksu olisi vienosti tarttunut minuun ja voisin saapua herkullisen tuoksuisena töihin.

Pohja:
100 g pehmennyttä voita
3 dl vehnäjauhoja
1 rkl kookospalmusokeria (tai tavallista sokeria)
1 tl kanelia
½ tl suolaa
1/4 dl kylmää vettä

Täyte:
noin 500 g myskikurpitsaa
3 kananmunaa
120 g ranskankermaa
1 dl fariinisokeria
2 tl inkiväärijauhetta
2 tl kanelia
1 tl muskottipähkinää

Koristeet:
tomusokeria
vaniljajäätelöä
sitruunamelissaa

Leikkaa kurpitsasta lohkoja ja paahda niitä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Nypi pehmenneen voin joukkoon kaikki pohjan kuivat aineet. Lisää muruseoksen joukkoon vettä ja taputtele valmis taikina piirakkavuokaan. Nosta vuoka hetkeksi jääkaappiin jähmettyään.

Poista paahdetuista kurpitsoista siemenet ja kuoret. (Itsellä vähän niitä kuoria päätyi myös sinne blenderiin!) Surauta kurpitsat soseeksi ja lisää tarvittaessa vähän vettä seosta notkistamaan. Sekoita kaikki täyteainekset keskenään.

Ota piirakkapohja jääkaapista, pistele siihen haarukalla reikiä ja esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa kymmenisen minuuttia. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle, laske uunin lämpötila 175 asteeseen ja paista piirakkaa vielä noin 50 minuuttia.

Koristele kakku ja tarjoa vaniljajäätelön kanssa. Kurpitsapiirakka ja vaniljajäätelö kuuluvat yhteen!

4 kommenttia:

  1. Onpa herkullisen oloinen ohje! Kurpitsaa voi kyllä laittaa vaikka mihin herkkuihin :-)

    Sun bannerikuva on muuten ihanan tunnelmallinen, jäin ihastelemaan noita valoja :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kurpistainto on tällä hetkellä keittiössäni aika valloillaan, joten eiköhän tänä syksynä muutamia ohjeita ja reseptikokeiluja raaka-aineesta synny!

      Voi kiitos! Itsekin joku päivä tuumailin, että kyseinen banneri on ollut paikoillaan jo aika kauan, mutta en raaski sitä vaihtaakaan! Se muistuttaa myös tyttöystävien kanssa järjestetystä sadonkorjuuillallisesta parin vuoden takaa. :)

      Poista
  2. Kokeiltiin, mutta lopputulos ei ollut kyllä yhtään makea! Melkein kuin suolaista piirakkaa söisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suolaista väitettä vastaan rohkenen nostaa vastalauseen! :D Makea ei varmastikaan ole oikea sana kuvailemaan tätä piirakkaa. Mikäli on tottunut hyvin makeisiin jälkiruokiin, niin ei tämä mausteinen kakku toki sille tasolle yllä.

      Kaverina kannattaakin tarjota jäätelöä tai vaniljakastiketta. :)

      Poista