2. joulukuuta 2013

Fetalevite alkupaloille

Ihan Maijan oloisia alkupaloja, ystäväni luonnehtivat illanistujaisissamme. Tarjolla oli fetalevitteellä ja paahdetuilla tomaateilla kuorrutettuja rapeita maalaisleipäsiivuja. Myönnetään. Juuri siis sellaista pikkusuolaista, jota tykkään syödä ja tarjota samalla myös hyville ystävilleni.

Tarvitset:
maalaisleipää
200 g maustamatonta tuorejuustoa
n. 100 g murustettua fetaa
mustapippuria
pieni kourallinen tuoretta basilikaa

1 rs kirsikkatomaatteja
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Pese ja halkaise kirsikkatomaatit. Asettele ne leivinpaperin päälle pellille, pirskottele päälle oliiviöljyä ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Siivuta maalaisleipä ja paahda siivuja tomaattien kanssa uunissa 150 asteessa sen aikaa, kun valmistat levitteen.

Murusta feta painelemalla sitä haarukan piikeillä. Sekoita fetamuru tuorejuuston joukkoon. Pilko basilika ja lisää levitteen joukkoon. Mausta mustapippurilla. Kokoa suupalat tarjoiluastialle.

2 kommenttia:

  1. Nam, feta on lempparijuustoni jota on aina kaapissa. Herkullisen näköisiä suupaloja olet loihtinut :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Feta toi levitteeseen sopivasti suolaisuutta! Tarjottavat syntyvät nopeasti ja toisaalta myös näyttävät hyvältä kauniisti tarjolle aseteltuina. :)

      Poista