13. joulukuuta 2013

Suklaa-karpalokarkit

Joululahjojen keksiminen ja työstäminen on ihanaa! Varsinkin keittiössä, sillä tunnollisen tontun kuuluu tietysti myös tehdä ahkeraa laaduntarkkailua. Etenkin sulatetun suklaan kaapiminen haudekattilan reunamilta on yksi tontun joulunajan tärkeimmistä, mutta myös rankimmista työvaiheista.... ;)

Tarvitset: (12- 15 isohkoa karkkia)
200 g maitosuklaata
1 dl karpaloita
2 rkl kookosöljyä
½ dl cashewpähkinöitä

Sulata suklaa ja kookosöljy kattilassa vesihauteessa. Lisää joukkoon karpalot ja muussaa lusikan kärjellä osa marjoista. Pilko pähkinät pieniksi muruiksi ja sekoita suklaan joukkoon. Annostele suklaamassa silikonivuoan kolosiin. Anna jähmettyä pakastimessa noin tunnin verran. Suut makiaksi!

2 kommenttia:

  1. Joulu on kyllä ihanaa aikaa, kun saa touhuta keittiössä jatkuvasti :) Normaalisti ei voi kokata ja leipoa kokonaiselle armeijalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, joulu ei tule ilman rehevää ruokapöytää. Vielä yömyöhälläkin on muakava hiippailla jääkaapille ja haukata kinkkusiivullinen... :)

      Poista