29. joulukuuta 2013

Uuniavokadot

Ensimmäiset päivät joulukinkun jälkeistä elämää ovat sujuneet omalla kohdallani varsin kasvipainotteisesti ja melko vaivattomia reseptejä keittiössä suosien.

Tänään ruokakaupassa oli heikko hetki, ja meinasin jo turvautua perusvarmaan, nopeaan ja tylsään jauhelihakastikkeeseen. Lopulta päädyin kuitenkin sompailemaan ison kaupan hyllyjen välejä edestakaisin mielessäni eräs Pinterestistä talteen pinnaamani ohje.

Ilman kauppalappua liikenteessä ollessa ohjeesta kuin ohjeesta tulee aina jollain tapaa oma sovellus. Nämä puolittain improvisoidut uuniavokadut osuivat kultasuoneen. Kun seuraavan kerran joku saapuu luokseni illallisvieraaksi, niin tietää, mitä saa alkuruuaksi. :)

Tarvitset:
2 avokadoa
tomaatin
½ punasipulin
valkosipulinkynnen
½ puntin ruohosipulia
2-3 siivua vaaleaa leipää
½ sitruunan mehun
1 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
noin 1 dl emmentaljuustoraastetta

Puolita avokadot, poista kivet ja asettele avokadot uuninkestävään vuokaan. Pilko tomaatti, punasipuli ja valkosipulinkynsi. Silppua ruohosipuli ja nypi tai pilko leivästä pieniä palasia. Sekoita täytteen aineet keskenään, mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita joukkoon myös oliiviöljy ja sitruunan mehu. Lusikoi täyte avokadojen päälle ja kuorruta ne juustolla. Paista 150-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.

11 kommenttia:

  1. Näyttää herkulliselta ja varmasti maistuukin. Osuit makuhermoon ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole aikaisemmin ollut varsinaisesti hullaantunut avokadoista, mutta nyt niin taisi käydä. :)

      Poista
  2. Ooooh, nää niin lähtee testiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannatta kokeilla, herkuttelin tänään näillä aamupalaksikin. ;D

      Poista
  3. Voi, miten herkullisen näköistä, nam! :P En olekaan testannut lämmitettyä avokadoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Avokadopasta totutti itseni ajatukseen avokadosta myös lämpimissä ruuissa. Kannattaa kokeilla, sekä uuniversiota että pastaa! :)

      Poista
    2. Juu, pastaa on tullut jo kokeiltua ja maukasta oli :)

      Poista
  4. Mene varmasti kokeiluun...ja pian! :) -Mama P.

    VastaaPoista
  5. Nam! Tehtiin siskon kanssa näitä, vaihdettiin vaan leipä ja suola suolapähkinöihin! Mutta huippu ohje, rakastuin aivan täysin! :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että tänne tullaan huikkaamaan, kun jotain ohjetta on kotikeittiössä kokeiltu! :) Suolapähkinät toimivat varmasti erittäin hyvin. Uuniavokadoihin tulee lisää purutuntumaa. Taidan kokeilla samaa versiota ensi kerralla! :)

      Poista