9. tammikuuta 2014

Viljaton kukkakaalipizza

Uuden vuoden alkamisessa on aina omaa kutkutustaan. Tänä(kin) vuonna olen huomannut sen muun muassa jännittävistä kokeiluista keittiössä.

Muistan jo joskus aikaisemmin, varmaankin karppaustrendin ollessa kuumimmillaan, huomanneeni jossain ohjeen, jossa pizzapohja oli valmistettu kukkakaalista. Tuolloin aika ei kuitenkaan ollut otollinen reseptin kokeilulle, mutta nyt vuoden alkajaisiksi innostuin ohjetta testaamaan.

Aivan yhtä nopeasti tämä pizza ei valmistu kuin jos pyöräilisi lähipizzeriaansa ja tilaisi mukaansa lätyn. Vaikkakin oman keittiönsä joutuu siivoamaan kokkailujen jälkeen pienestä ympäriinsä lennelleestä kukkakaalisilpusta ja itse survotun ketsupin roiskeista sanoisin, että tämä pizza oli sen arvoinen.

En tule tekemään tätä joka viikko, mutta varmasti vielä joskus. Niinkin tavanomaisen raaka-aineen kuin kukkakaali muuttaminen tyystin toiseen olomuotoon on jännittävällä tavalla kiehtovaa ja koukuttavaa.

Pohja:
noin 500 g kukkakaalin
kananmunan
noin 80 g pehmeää vuohenjuustoa
(suolaa)

Surauta blenderillä pienissä erissä kukkakaali hienoksi silpuksi. Tiristä silputusta kukkakaalista nesteet pois puristelemassa murumassaa harsomaisen kankaan läpi. Nestettä irtoaa ihan reippaasti ja puristelu ajaa stressipallon kanssa saman asian!

Sekoita muruseoksen joukkoon kananmuna ja haarukalla notkistettu vuohenjuusto. Juuston suolaisuudesta riippuen voit lisätä joukkoon ripauksen suolaa.

Taputtele pizzataikina leivinpaperin päälle pellille pyöreään mutoon vajaan sentin paksuiseksi tasaiseksi pohjaksi. Paista 200 asteessa 30-35 minuuttia. Tarkista, että myös pizzan keskiosa on jähmettynyt ja kypsynyt paiston aikana riittävästi.

Ketsuppi: (ohje muunneltuna täältä)
noin 100 g aurinkokuivattuja tomaatteja yrttiöljyssä
noin 4 taatelia
mustapippuria
vettä

Surauta tehosekoittimella aurinkokuivatut tomaatit ja taatelit paksuksi massaksi. Mausta mustapippurilla ja notkista ketsuppia sekoittamalla joukkoon pieni loraus vettä.

Levitä ketsuppi esipaistetun pizzapohjan päälle. Lohko pinnalle avokado, kirsikkatomaatteja, mozzarellajuustoa ja paista uunissa reilut viisi minuuttia, jotta juusto sulaa.

Syö ja ihmettele mitä sitä juuri tuli tehtyä ja syötyä.

7 kommenttia:

  1. Aika nerokas pizzapohja :D Täytyy kokeilla joskus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tosiaan tiedä, kenelle kuuluu krediitit alkuperäisestä oivalluksesta, nyttenhän netistä jo löytyy monia vastaavia versioita. :)

      Poista
  2. Ehdottomasti menee kokeiluun! Blenderi saattaa huutaa hoosiannaa, mutta jos tähän kuolee niin kuolkoon! Paska vehje se on muutenkin ollut. (Mitään luvatuista ei ole möyhentänyt.... ei edes yrittänyt!!!)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pienissä erissä todellakin tarkoittaa pienissä erissä! Mulla on kohtuuhyvä blenderi, mutta sekin uhkasi ylikuumentua, kun kukkakaalipurua kerrostui silppurin ympärille koneen suristessa. Maltilla hyvä tulee. :)

      Poista
  3. Tässä on pizza mun makuuni, ehdottomasti menee kokeiltavien listalle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! Aika extremeä kyllä. Seuraavaksi ajattelin hurahtaa raakakakkuihin, mmmm. ;)

      Poista
  4. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista