4. helmikuuta 2014

Kalaa kahdesti viikossa?

Kalaa kahdesti viikossa ja erilaisia kalalajeja monipuolisesti käyttäen. Näin suosittaa elintarviketurvallisuusvirasto Evira.

"Kala sisältää terveellisiä rasvahappoja, useita vitamiineja ja kivennäisaineita sekä paljon proteiinia. Kala on erityisen hyvä n-3 rasvahappojen ja D-vitamiinin lähde. Kalan hyödyllisten rasvahappojen on osoitettu vähentävän sydän- ja verisuonitautiriskiä."

Minun kohdallani suositukset eivät täyty. Kalaa tulee syötyä ehkä kahdesti kuussa ja miltei aina lohta. Joskus sentään hemmottelen itseäni tuoreilla ahvenfileillä tai napostelen kesäaikaan tuttujen savustamia muikkuja. Myöhäisenä uudenvuodenlupauksena voisinkin luvata parantaa tapojani.

Blogiringin ja Finduksen kampanjan tiimoilta pääsin tutustumaan itselleni täysin vieraaseen kalaan, alaskanseitiin. Vaalea talouskala muuntui keittiössäni ranskankermalla kuorrutetuksi uuniseitiksi.


Tarvitset:
1 pkt Findus alaskanseiti gourmet -fileitä
1 prk ranskankermaa
kourallisen pinaatinlehtiä
suolaa
mustapippuria
1-2 tl dijon-sinappia

Asettele jäiset alaskanseitifileet uuninkestävään vuokaan. Silppua pinaatinlehdet ja sekoita ne ranskankerman ja sinapin kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia.

http://blogirinki.fi/
Yhteistyössä Findus

9 kommenttia:

 1. Kertoivatko ne Finduksella mikä tekee pakasteseitistä sen gourmetin? Meinaan että pakasteseiti on ollut synonyymi pakastekalalle niin kauan kun maailmassa on ollut pakastimia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitan tiedustelua menemään eteenpäin Findukselle. Palaan asiasta sulle tänne kommenttiboksiin!

   Poista
  2. Finduksen verkkosivuilta löytyy, että korkealuokkainen alaskanseiti on fileoitu käsin kalan selkäosasta. Kyseisessä pakastepaketissa oli kolme erikseen pakattua seitifilettä.

   Poista
 2. Nyt kun talviikalastuskausi on jälleen alkanut, syödään kalaa kuudesti viikossa. Ongelmana on vain ne välisesongit, jolloin tuoretta kalaa ei saa. Kalastajana kehittyy aika nirso nenä kalan tuoreuden suhteen. Mielummin jättää kalan tiskille jos se on toissapäivänä kalastattua tai vielä vanhempaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun kalaa syö kuudesti viikossa, reseptirepertuiaarista löytyy vamasti monia herkullisia ohjeita kalaa varten. :) Kalastajan nenä on varmasti tuoreudesta tarkka. Onko se niin, että pakastekala ei sitten iske?

   Poista
  2. Sitä kalaa tulee joskus niin yli äyräiden (99 siikaa kahdessa viikossa kolmelle perheelle...) että välillä on pakko pakastakin. Eli harvemmin kaupan pakastealtaalle kaupassa eksyy - paitsi silloin kuin on pakko saada äyriäisiä ;)

   Poista
  3. Kyllä oma pakastin vaan on kätevä. Itse vielä vähän opettelen sen täysimittaista hyödyntämistä, sillä olen vasta pitkän taon jälkeen asunut taas kodissa, josta pakastin löytyy. :)

   Poista
 3. Taidan syödä kalaa jossain muodossa melkein joka päivä, joista valmistan suurimman osan itse. Tässä muutamia malliksi: marinoituja silakkafileitä sinappikastikkeessa, haukikebabia tomaatti-chilikastikkeessa, grillattua lohifilettä, lohen ja ahvenen perkkuuksista (ruodot, päät ja evät) valmistettua kalalientä kalakeiton pohjana ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa monipuolista kalan käyttöä! Etenkin perkuupalojen käytölle nostan hattua. :)

   Poista