11. helmikuuta 2014

Raejuustoletut

Huomasin, että sunnuntaina Ravintolapäivänä kotikaupunkiini on nousemassa venäläishenkinen kuppila, jossa tarjotaan nälkäisimmille borssikeittoa ja blinejä. Viikonloppua odotellessa ehdin jo itsekin paistaa pannulla blinien hengessä raejuustolettuja.

Näiden taikinan ei tarvitse malttaa antaa käydä yön yli, vaan pikkuletuista pääsee nauttimaan nopeasti taikinan sekoittamisen jälkeen.

Tarvitset: (noin 10 kpl)
2 kanamunaa
1 dl ruisjauhoja
½ dl spelt-jauhoja
200 g raejuustoa
suolaa
2 rkl rypsiöljyä
turkkilaista jogurttia
kylmäsavulohisiivuja
ruohosipulia

Riko kananmunien rakenne kuhossa. Sekoita taikinan joukkoon jauhot, raejuusto, rypsiöljy ja mausta suolalla. Paista öljytyllä pannulla raejuustoletut niin, että ne saavat pintaansa hieman väriä.

Tarjoa turkkilaisen jogurtin, kylmäsavulohen ja ruohosipulisilpun kanssa.

6 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Jjep! Arjessa tulisi muistaa useamminkin käyttää pikkulettupannua, sillä minikokoiset letut maistuvat aina paremmilta. :) +raejuustolla ja erilaislla jauhoilla letuista saa tuunattua astetta terveellisemmän version!

      Poista
  2. naaaam! kiitti tästä :) aivan parasta graavilohen kanssa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekin tykkään erilaisista kalalisukkeista suolaisten lettujen kanssa. :)

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Kiitos, mukava kuulla! Nämä letut pääsivät positiivisesti yllättämään itsenikin. :)

      Poista