8. helmikuuta 2014

Vuohenjuustotortut

Yle Areenasta voisi tapittaa urheilua nyt mielin määrin, mutta mitä minä teen? Kyykistyn lattialle ja alan tapittaa uuniin. Halusin nimittäin ehdottomasti seurata, miten voitaikina alkoi kohota lohkomieni vuohenjuustokimpaleiden kylkiä pitkin.

Voi miten kaunista. <3

Tarvitset: (6-8 kpl)
3-4 voitaikinalevyä
200 g pötkö kuorellista vuohenjuustoa
kananmunan
balsamicokastiketta
½ granaattiomenan

Anna pakastimesta otettujen voitaikinalevyjen sulaa vajaan tunnin verran. Painele lasilla (halkaisija noin 7-8 cm) taikinalevyistä pyöreitä taikinapaloja. Painele ympyröiden keskiosaan pienemmän mukin pohjalla vankat kuopat.

Lohko vuohenjuustosta parin sentin siivuja ja asettele ne taikinaan painamiisi koloihin. Voitele voitaikinat kanamunalla. Paista 225 asteessa noin vartin verran.

Koristele tarjoilulautanen granaattiomenan siemenillä ja balsamicokastikkeella.

4 kommenttia:

  1. Tästä minä tykkään. Pitääpä katsoa onko voitaikinaa pakasteessa. Vuohenjuustoa on juuri sopivasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! On kyllä niin helppo herkku, että tätä juuri ja juuri voi kutsua leipomiseksi. ;)

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Aijaa! Aika herkku yhdistelmä suolaista ja vähän makeaakin! Katsotaan, montako torttua tänään jo katoaa mun mahaan. :)

      Poista