11. maaliskuuta 2014

Marinoitu punasipuli & morning sandwich

Tämä herkkuleipä vaatii pientä esivalmistelua illalla, mutta palkitsee sitten aamulla. Punasipulit nimittäin pitää pilkkoa ja laittaa jääkaappiin marinoitumaan yöksi. Takaan kuitenkin, että viiden minuutin esivalmistelut muhivat ja maustuvat jääkaapissa siihen malliin, että kyllä kannattaa! :)

Runsasta sipulisatsia ei tosin saa käytettyä kokonaan aamiaisleipien lisukkeena, joten ohjeen voi puolittaa tai sitten hyödyntää viiikonloppuna aamupalalta ylijääneet punasipulit esimerkiksi tortillojen tai burgereiden välissä sekä ruokaisan salaatin koristeena. Monikäyttöinen lisäke toimii melkein herkun kuin herkun kanssa.

Marinoidut punasipulit:
2-3 punasipulia
1 dl oliiviöljyä
1 dl vadelmaviinietikkaa
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
1 tl mustapippuria

Morning sandwich:
ruisleipä
½ avokado
keitetty kananmuna
suolaa
mustapippuria

Tee avokadoon veitsellä ristikkokuvio sen omassa kuoressa ja pullauta palaset lusikalla kulhoon. Silppua karkeasti myös keitetty kananmuna kulhoon. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kokoa ruisleivän päälle avokado-munasilppu ja marinoituja punasipulisuikaleita. Hyvää huomenta!
http://kookistakajahtaa.blogspot.fi/search/label/aamiainen

4 kommenttia:

  1. Marinoidut punasipulit ovat tosi herkkua. Itse käytin omenaviinietikkaa ja lorauksen valk. balsamicoa sekä pari laakerinlehteä liemeen, jonka kiehautin ensin ja kaadoin punasipulirenkaiden päälle. Maku on alkaa olla kohdillaan parin viikon jääkaappisäilytyksen jälkeen, jos se ei ole sitä ennen jo kadonnut parempiin suihin.

    VastaaPoista
  2. Nam nam, täytyypä itsekin kokeilla ensi kerralla aamiaisleipiin marinoitua punasipulia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne olivat kyllä mukava lisä aamupalaan, herättelevä maku! ;)

      Poista