6. maaliskuuta 2014

Terveellisempi mustikkapiirakka

 
Herkkuja tekee mieli vähän joka päivä, siitähän ei nyt pääse mihinkään. Rasva- ja sokeripommien mussuttamiselle on kuitenkin olemassa vaihtoehtoja. Olen pariin otteeseen valmistanut jo niin kovin trendikkäitä raakakakkuja, mutta reseptikehittely on sen verran kesken, että blogiin saakka kyseistä raikasta jälkiruokaa en ole vielä rohjennut laittaa!

Sen sijaan tartuin jo toistamiseen The Good Morning -blogin esittelemään mustikkaproteiinipiirakkaan, sillä ensimmäisellä kerralla sain lopputulokseksi melko mössömäistä piirakkaa. Nyt säädin vähän ainesosien mittasuhteita ja paistoaikaa, jolloin lopputuloskin pysyi kasassa piirakan tavoin.

Mikäli kotoa ei löydy proteiinijauhepussia, niin korvaa jauheen makeus lisäämällä taikinaan muutama ruokalusikallinen hunajaa ja hieman lisää ruisjauhoja taikinan rakenteen säilyttämiseksi.

Tarvitset:
1 ½ dl ruisjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
½ dl proteiinijauhetta (cookies&cream -maku) TAI 2 rkl juoksevaa hunajaa + 2 rkl ruisjauhoja
1 tl kardemummaa
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
2 munaa
2 kypsää banaania
1/2 dl maustamatonta jogurttia
mustikoita

Sekoita kuivat aineet keskenään. Muussaa banaanit mössöksi ja sekoita mössön joukkoon kananmunat. Yhdistä kaikki aineet keskenään ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Asettele suorakaiteen muotoisen paistovuoan pohjalle ja reunoille leivinpaperi ja voitele se rypsiöljyllä. Kaada taikina vuokaan ja ripottele sen pinnalle mustikoita. Paista 175-asteisessa uunissa puoli tuntia.

Mikäli terveysnäkökulmasta sopii vähän joustaa, niin uunituore ja lämmin mustikkapiirakka maistuu tajuttoman hyvältä vaniljajäätelön kanssa. ;)

4 kommenttia:

  1. Lisäsin vaniljaa jo täytemassaan ja täytyy tunnustaa, että herkkupiirakaahan siitä tuli ;)

    VastaaPoista
  2. Hyvännäköistä piirakkaa :) Itse en ole vielä lähtenyt kikkailemaan noiden protskujauheiden kanssa... Herkut herkkuina kera oikean voin ja sokerin, sanon minä :) Jotenkin epäilyttää, kun proteiinijauheen aineisosaluettelo ei sano yhtään mitään minulle... Moni niitä tuntuu kuitenkin käyttävän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli ensimmäine kerta, kun kokeilin proteiinijauhetta leivontaan. En usko, että tästä ihan tapaa tulee! Ilmankin sitä pärjää ja parilla muulla muutoksella piirakasta saa hiukan terveellisemmän version. :) Toki välillä saa ja pitää herkutella ihan kunnollakin voilla ja sokerilla leivottujen kakkujen kanssa. ;)

      Poista