28. huhtikuuta 2014

Jogurttinen kurkkukeitto

Kurkku on yksi keittiössäni käytettävistä perusvihanneksista. Yleisimmin kurkkuviipaleita päätyy lautaselle ajamaan salaatin virkaa tai salsatyyppisenä silppuna esimerkiksi tortillan täytteeksi. Myös naposteluun kurkku on mitä mainioin kevyt vaihtoehto, sillä siitä on vettä jopa yli 90 prosenttia.

Kurkku on myös yleensä sellainen vihannes, josta kaikki pitävät. Vaikka muuten ei salaatista välittäisikään, niin pilkottu kurkku maistuu kyllä useimmille, ainakin omassa ystäväpiirissäni.

Kesäisiä illalliskutsuja silmällä pitäen valmistin jogurttipohjaista kurkkukeittoa. Kuumalla ilmalla tällainen kevyt keitto on omiaan aloittamaan illanistujaiset ja ruokajuhlat, eikä sen valmistamiseen kuluu aikaa kuin silmänräpäys.

Tarvitset:
kurkun
3 dl maustamatonta jogurttia
½ dl minttua
suolaa
mustapippuria
½ sitruunan mehu

Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja surauta keitoksi. Tarkista maku ennen tarjoilua. Mikäli haluat keitosta hieman paksumpaa, kannattaa vetiset siemenosat kaapia kurkusta pois ennen ainesten blendaamista.

Kukaan ei varmastikaan käytä ruokavaliossaan liikaa kasviksia, mutta monella niiden käytön lisääminen olisi paikallaan. Kivoja resepti-ideoita voi poimia vaikka vihannes.netin Facebook-sivulta.


Kotimaiset kasvikset puolestaan tunnistaa helpoiten Sirkkalehti-merkistä.

Yhteistyössä Blogirinki ja Kauppapuutarhaliitto ry.


5 kommenttia:

  1. NAM! Meikäläinen odottaa innolla ekoja avomaan kurkkuja, mutta tää keitto näyttää superhyvältä ja sopivan raikkaalta kuumiin päiviin. Menee testiin.

    VastaaPoista
  2. Ainiin, täällä muuten yksi, jolle se "puoli kiloa päivässä" on tainnut muuttua muotoon "puoli kiloa yhdella ruokailulla". Onneksi kasviksia ei voi (kai?) syödä liikaa. :'D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, en usko! Kuulostaa kyl hyvältä. Voisin itse yrittää vähän vielä lisäillä kasviksia. :)

      Poista
  3. Tää vois olla kuumana kesäpäivänä kivaa syötävää! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ajattelin ihan samaa! Laitetaan aurinkoa ja kesäkuumaa tilaukseen. ;)

      Poista