10. huhtikuuta 2014

Kolmen kerroksen raakakakku

Minusta ei olisi noudattamaan raakaruokavaliota ainaisessa arjessa, mutta jos minun pitäisi vaihtaa loppuelämäkseni juustokakut raakakakkuihin, en olisi edes harmissani.

Käytännössä raakakakku pitää sisällään hedelmiä, marjoja ja pähkinöitä uudessa muodossa. Silti se onnistuu päihittämään niin kermat, tuorejuustot kuin keksipohjatkin.

Pohja:
1,5 dl kuorittuja manteleita
noin 100 g pehmeitä taateleita
ripaus suolaa

Jauha mantelit ja taatelit blenderissä. Mausta suolalla ja taputtele seos irtopohjavuoan pohjalle.

Vadelmatäyte:
2 dl cashewpähkinöitä
2 banaania
1 dl sulatettua kookosöljyä
2 rkl hunajaa
1 sitruunan mehu
2 dl vadelmia

Jauha kaikki aineet blenderissä. Kaada puolet vadelmaisesta massasta pohjan päälle ja säästä loput.

Suklaatäyte:
1 dl cashewpähkinöitä
avokado
2 rkl raakakaakojauhetta
2 rkl hunajaa
½ dl sulatettua kookosöljyä

Jauha kaikki aineet blenderissä. Levitä suklaatäyte vadelmakerroksen päälle ja annostele pinnalle vielä  toinen vadelmainen kerros. Tasoita kakun pinta ja nosta pakastimeen hyytymään noin tunnin ajaksi. Tarkista ennen tarjoilua, että kakku pysyy kasassa, muttei ole kuitenkaan liian jähmeää leikattavaksi.

Koristele vadelmilla ja granaattiomenan siemenillä.

4 kommenttia:

  1. Se on jotenkin ihan käsittämätöntä, että (omasta mielestäni) nämä ovat parempia kuin perinteiset kakut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No näinpä! Ihmismieli ei ihan vielä käsitä, että miten näin terveellinen voi olla näin hyvää. :D

      Poista
  2. Tosi nätti! Raaka-kakut ovat ihania.En minäkään kokonaan pystyisi olemaan raaka-linjalla;yritin kyllä ,lähes 6 vuotta sitten,,mutta kokeilu kesti puoli vuotta.Mutta raaka-kakut jäivät:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Aika kivasti sain kerrokset erottumaan. :) Puolen vuoden kokeilussa on kieltämättä jo kunnolla yritystä, arvostan! Onneksi päätit jättää parhaat palat vielä sen jälkeenkin arkeesi. ;)

      Poista