28. toukokuuta 2014

Pariloitu ananas ja banaanijäätelö


Kesäkelit, minne menitte? Tässähän on ollut jo vähän vilu viime päivinä.

Kesäfiilistä voi onneksi tavoitella sisälläkin. Kun kaivaa parilapannun esiin, voi sillä loihtia ananassiivuihin näyttävän paistopinnan, joka muistuttaa kauniista grillauskeleistä.

Viime aikoina terveellisten ja helppojen jäätelöiden valmistaminen on myöskin ollut muodissa, jotten hyvissä ajoin ennen ananasten pariloimista kannattaa valmistaa pakkaseen kohmettumaan banaanipohjainen jäätelö, jonka voi antaa hiljakseltaan sulaa valmiin annoksen päälle.

Pariloidut ananakset
kokonainen ananas
voita
fariinisokeria

Kuori ananas ja leikkaa siitä parin sentin paksuisia siivuja.Sulata parilapannulle nokare voita ja asettele ananassiivut parilalle. Ripottele kummallekin puolelle ananaksia hieman fariinisokeria ja paista niiden pintaan kauniit raudat.

Banaanijäätelö
2 banaania
½-1 rkl maapähkinävoita
1-2 rkl hunajaa

Blendaa ainekset tasaiseksi massaksi ja kaada se pieneen kulhoon. Anna massan jäätyä pakkasessa 1-2 tuntia jäätelömäiseksi seokseksi. Tarjoa banaanijäätelö pariloitujen ananasten kanssa. Koristele annos kaakaonibseillä ja hunajalla.

Tarjoa Hartwall Novellen herukka & sitruunaruoho -vichyn kanssa.

Muutkin Blogiringin bloggaajat ovat tehneet vichyille makupareja, joista omaa suosikkiaan voi käydä äänestämässä täällä.

Yhteistyössä Blogirinki ja Novelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti