25. heinäkuuta 2014

Curry-bataattikeitto

Kesällä silmää miellyttävät eniten pirteät värit, joten siinä lienee syy, miksi olen viime viikkoina suosinut perunan sijaan bataattia, josta on synytnyt niin ranskalaisia kuin sosekeittojakin.

Moni voi karsastaa bataattia sen makeuden takia, mutta tässä keitossa jyllää makeuden sijaan maustepari curry ja cayennepippuri. Myös keitinliemenä käytetty kookosmaito tuo keittoon oman vivahteensa ja kesäisen makunsa.

Tarvitset:
2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
öljyä
1 rkl curryjauhetta
ripauksen cayennepippuria
ripauksen suolaa
noin 600 g bataattia
tölkillinen (400 ml) kookosmaitoa
tölkillinen (400 ml) vettä

Kuori ja pilko sipulit sekä valkosipulinkynnet. Kaada kattilan pohjalle kunnon tilkka öljyä ja kuullota sipuleita kattilassa. Lisää joukkoon mausteet.

Kuori ja pilko bataatti pienehköiksi kuutioksi. Lisää bataattikuutiot kevyesti kuullotettujen sipuleiden joukkoon ja kääntele kauhalla muutama minuutti, jotta bataatit saavat imea mausteita itseensä.

Kaada kattilaan tölkillinen kookosmaitoa ja heti perään saman tölkillisen verran myös vettä. Anna kiehua hiljakseen noin 25 minuuttia, jotta bataatit ovat pehmenneet. Soseuta keitto ja tarkista mausteiden määrä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti