Kesällä keittiössä yksi teema on ylitse muiden. Helppous.
Kun on niin kuuma, ettei nälän tunne pääse juurikaan kiusaamaan, eikä ruokaa oikein edes tee mieli, ei keittiössäkään jaksa tunteja tuhrata. Hunajaiset pannuporkkanat ajavat tavallaan salaatin virkaa, eikä niiden kylkeen tarvitse muuta kuin grillissä paistetun kanapihvin.
Tarvitset:
500 g porkkanoita
oliiviöljyä
½ dl vettä
3 rkl hunajaa
2 rkl punaviinietikkaa
suolaa
mustapippuria
Kuori porkkanat ja pilko ne pieniksi lohkoiksi. Paista porkkanoita pannulla oliiviöljytilkassa pari minuuttia. Lisää pannulle vesi, hunaja ja punaviinietikka. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Anna porista miedolla lämmöllä pannulla kannen alla kymmenen minuutin ajan. Kun melkein kaikki neste on haihtunut, tarkista porkkanoiden maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai pippuria. Tarjoa lämpiminä.
Huippumurkina, meillä varsinkin käytössä lisukkeena perunan sijaan, sopii jostain syystä muuten ihan älyttömän hyvin silakkapihvin kaveriksi! Itse käytän usein myös timjamia lisämakuna.
VastaaPoistaKiva kuulla, että porkkanalisuke on jo perinteinen herkku teidän keittiössä! Itse tulen vähän jälkijunassa, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. :) Timjamiporkkanat, nam!
PoistaYksinkertaista ja kaunista ja ah niin maukasta!
VastaaPoistaNimenomaan, sää sen sanoit! :)
PoistaKeittiöstä todellakin kajahtaa! Oon tätä sun blogia jo vakoillutkin hetken :--D Hunajaporkkanat on meilläkin aika lemppareita, mutta täällä niihin ripsaistaan vielä rakuunaa :---)
VastaaPoistaHahaa, tuollainen vakoilu sallittakoon ja sen toivottakoon myös jatkuvan! :) Voisin ottaa rakuunan ensi kerralla porkkanoiden kaveriksi, kuulostaa hyvältä !
Poista