31. heinäkuuta 2014

Kesäkeitto & pekonimuru

Kesäkeitto on yhdelle ihmiselle sellainen herkku, että sitä voisi syödä vaikka koko kesän. Toinen ei koske siihen pitkällä tikullakaan ja kolmas on tyytyväinen, kun pääsee kesäkeiton makuun kerran kesässä.

Tämä on toisaalta hyvin perinteinen kesäkeitto, mutta toisaalta siinä on jotain hyvin radikaalia esikuvaansa verrattuna. Tämä keitto voisi olla sellainen, jota syömällä kesäkeiton vihaajatkin voisi saada sen puolelle. Koska, no tiedättehän te. Pekoni.

Tarvitset:
ison sipulin
valkosipulinkynnen
voita
5 porkkanaa
kukkakaalin
kourallisen herneenpalkoja
vettä
2 dl ruokakermaa
suolaa
ruohosipulia
1 pkt pekonia

Silppua sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullosta silppua kattilan pohjalla voissa hetki. Kuori ja pilko joukkoon porkkanat ja kukkakaali. Kääntele hetki kattilassa ja mausta suolalla. Lisää kattilaan vettä niin, että kasvikset eivät aivan peity. Lorauta joukkoon kerma, jolloin pilkottujen ainesten pitäisi peittyä. Anna porista niin kauan, että porkkanat ovat alkaneet pehmetä. Lisää joukkoon herneet ja anna kiehua vielä minuutin-pari. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa.

Silppua pekonit pieniksi paloiksi ja paista pannulla tummiksi ja rapeiksi. Siirrä pekonit talouspaperilla vuoratulle lautaselle hetkeksi, jotta ylimääräinen rasva imeytyy pois. Ripottele valmiiden annosten päälle ruohosipulisilppua ja rapsakkaa pekonia.

6 kommenttia:

  1. Kesäkeitto on herkkua! Meillä se onneksi maistuu koko perheelle, mutta että Pekoni?! Pakko kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pekoni voi tässä yhteydessä ensin järisyttää maailmankuvaa, mutta kun asiaa ajattelee uudelleen, niin miksi ei?:)

      Poista
  2. Sama täällä, kesäkeitosta pidetään ja pekoni sopii loistavasti keittoon, joka tietty maistuu myös ilman sitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ymmärrän, että kaikki eivät varmasti pekonia laittaisi muuten niin hentojen makujen joukkoon, mutta itse ainakin pidin kokeilusta!

      Poista
  3. Pekoni tekee kaikesta parempaa ;) itse en ole vuosiin kesäkeittoon koskenut, mutta veikkaan että ongelma on enemmän se että muistoissani pyörii se koulun kesäkeitto joka oli kamalaa. Pitäisi kyllä ottaa härkää sarvista ja pyöräyttää itse soppa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kun kauhukokemuksesta on aikaa jo vuosia, suosittelen antamaan keitolle uuden mahdollisuuden. Itse olen oppinut esimerkiksi pitämään rosollista, vaikken siitä lapsena yhtään välittänytkään. :)

      Poista