15. heinäkuuta 2014

Kesäsalaatti

Kesä on ihmisen parasta aikaa, jos minulta kysytään. Silloin mieli on virkeä ja itsensä saa usutettua kokeilmaan esimerkiksi uusia harrastuksia. Illat ovat niin valoisia, että tulee vähän välillä valvottuakin, mutta kesällä ihminen jostain syystä pärjää lyhyemmillä yöunilla kuin talvella.

Kesä näkyy myös keittiössä. En voi liiaksi puhua uusien perunoiden ihanuudesta, mutta kesä on paljon muitakin makuja. Kesällä voi halutessaan unohtaa vihreät salaatinlehdet ja koota salaatin ihan muista raaka-aineista. Joukkoon sopii tujauttaa myös marjoja, joiden makeus vetää kesäherkuttelijan suupielet vastustamattomaan hymyyn.

Tarvitset:
kourallisen basilikanlehtiä
noin 1/4 dl oliiviöljyä
ripaus suolaa
ripaus sitruunapippuria
nektariinin
avokadon
kourallisen mustikoita
kourallisen mansikoita

Silppua basilikanlehden pieneksi silpuksi. Sekoita kulhon pohjalla silpun joukkoon oliiviöljy ja mausta suolalla ja sitruunapippurilla. Lohko nektariini ja avokado sekä halutessasi puolita suurimmat mansikat. Sekoita kaikki salaattiainekset valmistamasi kastikkeen joukkoon. (Sekoita varovasti, ettei avokado muussaannu liikaa.) Tarjoa heti, ettei avokado ehdi tummua.

6 kommenttia:

  1. Nam! Salaatti meikäläisen makuun. :)

    VastaaPoista
  2. Tässäpä kerrassaan herkullisen oloinen salaatti, nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kun yhdistää kaikkea hyvää, niin voiko lopputulos olla huono? :)

      Poista
  3. Tein salaattia tästä mallia ottaen, mutta sitruunapippurin sijaan puristin sitruunasta mehua ja lisäsin vielä hiukan tuoretta minttua joukkoon. Voi että mitä kesäherkkua oli!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa hyvältä tuunaukselta! Ripaus raikkautta kastikkeeseen sopi varmasti hyvin makeiden marjojen kaveriksi. Ihanaa, että kesän voi tiivistää tällaisiin makuihin!

      Poista