30. elokuuta 2014

Henri Alenin kaniinin kanssa kotimatkalle

Kävin torstaina muun kuvauspoppoon kanssa edustamassa Nelonen expo -messuilla (jo nyt maanantaina Jimillä klo 21!!!) alkavaa Haasta Hansia. Siinä ohessa juttelin myös kokki Henri Alenin kanssa, joka vinkkasi, että hänellä oli silläkin hetkellä kaniinit hautumassa seuraavan päivän ruokarekkarypistystä varten. Pyysi käymään ja seuraavana päivänä mun lounaspaikkaongelma olikin helppo ratkaista.

idruoka
Diner Clubin food truck parkkeeraa vuorotellen pohjoismaiden pääkaupunkeihin ja kussakin maassa siellä häärii huippukokkeja kaduntallaajien makunystyröitä hemmottelemassa. Murun Henri Alenin menusta Helsingissä löytyi (ja löytyy vielä tänäänkin Helsingin asema-aukiolla klo 12-15!) bouillabaisea, rouillea ja maalaisleipää sekä haudutettua kaniinia creme fraiche -kastikkeessa tuoreella tryffelillä höystettynä.

Minä valitsin listalta kaniiniannoksen, ja Henkka nimesikin sen sopivasti matkabunnyksi, sillä Rauma kutsui heti herkkuhetken jälkeen. Ennen neljän tunnin bussimatkaa todellakin tarvitsee jotain mieltä ylentävää ruokaa.

Ai miltäkö maistui?

Kaniini oli oikein mureaa ja liha irtosi luusta vaivatta. Jostain syystä tykästyin kuitenkin erityisen paljon annoksen sienilisäkkeeseen, enkä edes ole intohimoinen sienien syöjä. Propsit siis Henkalle tiimeineen.

Toivottavasti ruokarekan viimeisenä Helsinkipäivänä lounaat ovat yhtä haluttuja kuin aikaisempinakin päivinä. Ruoka on yleensä myyty loppuun ja jonot ovat olleet jatkuvia, joskin ripeästi liikkuvia. Hyvälle ruualle on siis tilausta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti