11. elokuuta 2014

Intialainen kanakastike

Keittiössä on aina välillä niitä hetkiä, kun kokatessaan miettii, että mitäköhän tästäkin tulee. Kun vain sinnikkäästi jaksaa heitellä pannulle erilaisia aineksia ja maistaa valmista lopputulosta, on olemassa kaksi vaihtoehtoa.

1. Lopputuloksessa sinällään hyvät raaka-aineet eivät vain pelitä yhteen, kokonaisuus on sekamelsa ja suorastaan harmittaa, että epämääräistä huttua on padassa niin paljon, että sitä syödessä kuluu tuskallisen hitaasti pari päivää.

2. Hieman epäluuloisesti maistettu lusikallinen voi yllättäen osoittautua aivan huippuhyväksi. Silloin iskee heti paniikki, että mitäköhän inspiraatiohöyryissään mahtoi pannulle laittaa ja minkä verran.

Tällä kertaa kävin läpi kakkosvaihtoehdon. Olin sattumalta kuorinut punasipulia toiseen ruokalajiin, josta sitä jäi ylitse ja vastaavasti torimyyjä oli juuri kehunut, että kotimaisesta valkosipulista kannattaa käyttää varsikin johonkin keitokseen. Chiliä vähän kastikkeeseni lipsahti, mutta hyvää kastike on silti. Sitä vain pitää syödä nenäliina toisessa kädessä valmiina!

Tarvitset:
pienen punasipulin
keltasipulin
2 valkosipulinkynttä
noin 3 cm:n palan tuoretta inkivääriä
noin 10 cm pätkän tuoreen kotimaisen valkosipulin vartta
öljyä
noin 100 g pinaattia
noin 400 g broileria (esim. rintafilettä itse kuutioituna tai valmiita suikaleita)
1 tl garam masalaa
½ tl kurkumaa
1 tl suolaa
chiliä maun mukaan (esin ½ tl kuivattuja chililastuja)
tölkillisen kokonaisia kuorittuja tomaatteja (voi myös itse kaltata, jos on viitseliäs)

Keitä pinaatinlehtiä kuumassa vedessä kaksi minuuttia. Huuhdo niitä kylmässä vedessä lävikössä, purista kuivaksi ja silppua.

Pilko sipulit, valkosipulinkynnet ja -varsi silpuksi. Kuullota sipulisilppua pannulla öljyssä hetki, lisää joukkoon kanan palaset. Kun kanat ovat alkaneet ruskistua, lisää silputtu pinaatti ja mausteet.

Pilko tölkkitomaatit karkeasti kuutioiksi ja lisää pannulle. Anna porista hetki miedolla lämmöllä. Tarkista maku ja tarjoa riisin kanssa.

8 kommenttia:

  1. Kuulostaa hyvältä ja simppeliltä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Simppeliyttä lisää vain entisestään se, että ohjetta voi yhtä rennolla otteella soveltaa omien keittiökaappien sisuksen kaltaiseksi, jolla sen itse koostin pannulle omista raaka-aineistani. :)

      Poista
  2. Intialainen ruoka on ihan lemppareitani ja niitä kokkailen paljon. Blogissani myös :) Tämä vaikuttaa oikein maukkaalta ja simppeliltä tosiaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun pitää tulla vastavierailulle blogiisi, sillä janoan uusia intilaisia ohjeita! Niiden makuun päästyä suomalainen arkiruoka voi välillä maistua vähän tylsältä... :)

      Poista
  3. Toisinaan käy niin, että ruokaa ennen syö kuin selkäänsä ottaa, mutta enempää ei pysty kehumaan. Sillon harmittaa, jos sekaan livahti jotain sellasta, mistä olis hyvin vähällä vaivalla saanut jotain perusvarmaa. Onneksi huteja sattuu harvoin ja kyllähän ne keitokset aina syömäkelpoisia kuitenkin on.

    Tää oli varmasti ihan niin herkullista kuin miltä reseptin perusteella kuulostaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahha, hyvin sanottu! :D Kämmejä aina silloin tällöin keittiössä tapahtuu, ei sille mitään mahda. Mutta seuraavalla kerralla onnistunut sapuska maistuu taas kaksin verroin paremmalta ja mokista oppii myös aina jotain.

      Poista
  4. Kiitos innoituksesta. Sovelsin omien kaappien sisältöön juuri tänään. Ja söin tuotoksen oikein tyytyväisenä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sovellus kannattaa! Liian usein kaappeihin ostaa uusia aineksi uusia reseptejä varten, mutta sitten ne vähän niin kuin unohtuvat sinne. Monesti tujaus tuota ja ripaus tuota -ohjeella pystyy pitämään keittiön raaka-ainemäärät kivasti kurissa. :)

      Poista