2. elokuuta 2014

Punainen salsa & makean rapeat tortillat

Perusarjessa itselläni ei ole grillausmahdollisuutta, joten viimeaikaiset postaukset ovat olleet melko kasvispainotteisia pekonimurua lukuunottamatta! Olen itse asiassa jo vähän huolissani tulevista päivistä, kun tuoreiden mansikoiden tarjonta ja myynti alkaa pikkuhiljaa hiipumaan. Mitä mä sitten syän!?

Tuohon hetkeen asti aion kuitenkin popsia mansikoita niin paljon kuin napa vetää! Mansikathan uppoavat parempii suihin ihan sellaisenaankin, mutta ne sopivat monenlaisiin herkkuihin. Tässä yksi versio. Omasta kokemuksestani voin sanoa, että toimii ainakin iltapalana, mutta varmasti myös illanistujaisissa tai piknikilläkin. Mikäli salsaa jää yli, lusikoi loput aamupuuron tai maustamattoman jogurtin kaveriksi.

Makean rapeat tortillat:
tortilloja
öljyä
kanelia
jauhettua inkivääriä
sokeria

Voitele tortillaletut kevyesti öljyllä ja ripottele mausteita lettujen pinnalle. Paista 200 asteessa noin 5 minuuttia.

Punainen salsa:
½ granaattiomena
omena
noin 2 dl mansikoita
muutama vesimeloniviipale
½ sitruuna
sokeria

Aloita salsan valmistus hakkaamalla veitsen lappeella granaattiomenan siemenet kulhoon. Poimi kulhosta valkoiset hedelmälihan palaset pois, mikäli niitä tippuu joukkoon. Silppua omena, mansikat ja vesimeloni pienehköksi silpuksi. Purista joukkoon sitruunamehua ja mausta ripauksella sokeria. Sekoita ja laita tarjolle pieneen kulhoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti