20. elokuuta 2014

Terveen hyvät suklaaleivokset

Viime aikoina meikäläisen makeanhammasta on kolottanut aikalailla. Heikoimman hetken iskiessä irtokarkkipussin pohja on paljastunut karkkikasan alta vähän liiankin nopeasti. Eikä olo ole moisen herkuttelun jälkeen ollut hääppöinen! Let's be honest.

Olenkin silloin tällöin yrittänyt valmistaa herkutteluhetkiin hieman terveellisempiä naposteltavia. Yksi mainio inspiraation lähde tällaisiin kokkailuihin on Terveen hyvää -blogi, josta hieman varioiden poimin näidenkin suklaaleivosten ohjeen.

Tumman suklaan ja kaakojauheen vuoksi herkku on täynnä makua. Hieman raikkautta annospalaan  voisi taikoa marinoimalla esimerkiksi mansikoita leivosten päälle. Ja onhan toki tumman täyteläiselläkin suklaaherkulla, ihan sellaisenaankin, omat hetkensä.

Tarvitset: 
1 pienen myskikurpitsan (noin 2 dl valmista sosetta)
2 kananmunaa
½ dl maitoa
3/4 dl kaakaojauhetta
3/4 dl kookospalmusokeria
2 rkl vehnäjauhoja
1,5 tl ruokasoodaa
½ tl suolaa
80 g tummaa suklaata paloiteltuna

Halkaise ja lohko myskikurpista hieman pienemmiksi paloiksi ja poista sisuksen siemenet. Laita kurpitsalohkot leivinpaperilla päällystetylle pellille. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia kunnes kurpitsat ovat pehmenneet. Anna kurpitsojen hieman jäähtyä ja irrota niistä kuoret. Soseuta kurpitsat kulhossa sauvasekoittimella. Lisää joukkoon munat ja maito ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. 

Yhdistä toisessa kulhossa kuivat aineet keskenään ja lisää soseen joukkoon. Lisää paloiteltu suklaa ja sekoita kaikki ainekset sekaisin. Kaada leivinpaperilla päällystettyyn neliönmalliseen uunivuokaan (noin 18 x 18 cm). Paista 200-asteisessa uunissa keskitasolla noin 40 minuuttia.

6 kommenttia:

  1. No nam, tulipa muuten hyvän näkösiä! Pipsalla on kyllä toinen toistaan ihanampia herkkuohjeita, mutta niin on sunkin blogi kaikkea hyvää pullollaan :) Ainakin tuo salsa ja tortillat pitää laittaa testiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mua kiinnostaa tällaiset terveellisemmät herkut (vaikka niille voi-herkuille on myös omat hetkensä!), ja niihin onkin kiva hakea vinkkiä oikein asialleen vihkiytyneistä blogeista. :) Kiva kuulla! Siitä salsasta tuli myös oma suosikkini, sekin toimii terveellisenä herkkuna mieliteon yllättäessä. :)

      Poista
  2. Mahtavaa kuulla etten ole ainoa, joka on potenut herkkuhimoa viime aikoina. Täälläkin on myönnettävä, että karkit sun muut herkut ovat kuluneet vähän turhankin nopsaan ja se karkkipussin pohja on joinain päivinä saattanut paljastua ihan hetkessä. No minkäs niille herkkuhimoilleen voi, eheh. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtaako näillä syksyisillä keleillä olla osuutta asiaan? Jos sieltä karkkipussista on alkanut etsiä lohtua kesän loppumiseen? :D Tänään ostin vielä taateleita, rusinoita ja ananaksella makeutettuja kuivattuja karpaloita mutustettavaksi, ettei tarvitse irtokarkkipussiin sortua. :)

      Poista
  3. Mielenkiintoinen ohje! Miltä maistuu myskikurpitsa suklaaleivoksessa? Uskaltaako kokeilla? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun mielestä ei juuri miltään! Tumma suklaa ja kaakaojauhe peittävät voimakkailla mauillaan kurpitsan aikalailla alleen. Mielestäni leivokset olivat vielä perempia seuraavana päivänä jääkaappikylmänä, kun suklaan maut olivat saaneet syventyä.

      Poista