4. syyskuuta 2014

Jori Lehterä -sandwich

Pääsin eräänä päivänä puhelemaan ruoka-asioista Rauman Lukkoon täksi kaudeksi siirtyneen Ville Niemisen kanssa. Juttelimme ammattijääkiekkoilijan ruokavaliosta ja sivulauseessa Nieminen tuli maininneeksi Jori Lehterä -sandwichin.

Kerrosleipä on kuulemma sellainen annos, jota Lehterä useasti valmistaa ja Niemisenkin taloudessa sitä syödään kerran-pari viikossa, minkä johdosta sitä voidaan tuttavallisesti kutsua ihan vaan Jori-leiväksi.

Sain Niemiseltä suuripiirteisen ainesosaluettelon leivästä, josta tein pienellä tvistillä oman bloggaajaversion. Helpostihan urheilijan pystyy kuvittelemaan Jori-leipää syövän - annoksesta saa ruista ranteeseen, avokadossa on hyviä rasvoja, raejuustosta ja kalasta saa proteiineja.

Tällainen lätty kajahtaa suoraan ylämummoon!

Tarvitset:
ruisleipää
avokadoa
raejuustoa
graavilohta
tilliä
mustapippuria
sitruunan

Paahda ruisleipäsiivut. Halkaise avokado, poista kivi ja tee kuoressa avokadoon ristikkomaisen viillot. Koverra avokadokuutiot lusikalla kulhoon, sekoita joukkoon raejuustoa ja purista sitruunamehua. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita leivälle, asettele päälimmäiseksi graavilohisiivuja ja koristele tillillä. Sulje halutessasi sandwich toisella ruisleipäsiivulla tai tarjoa avonaisena leipänä.

2 kommenttia:

  1. No nyt kolahti! Pitäisköhän mun blogata Oskarin pääkallopata????☺☺☺☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin! Aina on hauska lukea ruuasta, johon liittyy mielenkiintoinen tarina. Ja olisihan se vinkeää tietää, mistä jääkiekkomaalivahdit oikein on tehnyt. ;)

      Poista