1. syyskuuta 2014

Juustoiset pekonichilit

Minähän nyt olen sellainen hiiruilainen, että melkein juusto kuin juusto maistuu, ja saatan pitää ihan yhdenkin naisen juustoiltoja, kun sille päälle satun. Tämä taisi nyt mennä tunnustuskategoriaan, mutta mitäpä sitä mieliteoilleen mahtaa!

Savun maku mielletään usein vain lihan vivahteeksi, mutta ellet ole aikaisemmin maistanut savujuustoa, suosittelen lämpimästi. Maku vie mennessään.

Muhevan mehevä ja luonnollinen savun maku on saatu tiivistettyä mielestäni hienosti Valion Kippari -sulatejuustoihin. Kun sain tehtäväkseni Blogiringin kampanjan tiimoilta luoda reseptin Kipparin kaveriksi katuruokahengessä, mieleeni juolahti täyttää chilipalkoja Kippari-juustolla, jota on valmistettu jo 1970-luvulta asti(!). Uunista tulleet pekoniin käärityt täytetyt chilit voi tarjota näpsäkästi vaikka lasipurkista.

Tarvitset:
noin 150 g pulleita, pitkiä ja mietoja chilipalkoja
100 g Valio Kippari savunmakuisia sulatejuustosiivuja
2 rkl maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl kurkkusalaattia
noin 170 g pekonia (yksi pekonisiivu kutakin chilipalkoa kohden)

Leikkaa chilien vihreä kantaosa pois ja leikkaa viilto chilipalkojen kylkeen. Poista chilien siemenet esimerkiksi veitsellä tai muovipussi kädessä peukalon kärjellä. Mikäli käy vahinko ja sormia alkaa operaation jälkeen kuumottaa, liota sormenpäitä maitolasissa.

Pilko Kippari-sulatejuusto hienoksi ja pieneksi silpuksi ja sekoita tuorejuuston ja kurkkusalaatin kanssa massaksi. Täytä auki viilletyt chilit massalla. Kiedo pekonisiivut täytettyjen chilien ympärille niin, että kiepautat pekonin ensin auki leikatun chilin päädyn päälle ja sitten kiedot sen kokonaan chilin ympärille. Paista 250-asteisessa uunissa 10-12 minuuttia. Asettele uunista tulleet pekonichilit vielä hetkeksi leivinpaperilla vuoratulle lautaselle ennen tarjoilua.

Kippari-kampanjan tiimoilta reseptejä ovat kehitelleet myös monet muut taitavat Blogiringin bloggaajat. Reseptit löytyvät TÄÄLTÄ, josta aukeaa myös mahdollisuus äänestää omaa suosikkiohjettaan. Lisäksi olisi mukava kuulla, miten teidän lukijoiden taloudessa käytetään Kipparia, ihan perinteisesti leivän päälle vai onko hallussasi kenties huippuherkullinen juustodipin ohje?

Yhteistyössä Blogirinki ja Valio.

8 kommenttia:

 1. Tiedätkö mä meinasin tehdä ihan samanlaisia ;) Hyvältä näyttää!

  -Heidi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruokabloggaajien yhteneväiset herkkuajatukset vai miten se nyt meni? :D Pakko tunnustaa, etten ole koskaan häränhäntää syönyt, mutta kylläpä sun ohje näyttää herkulliselta!

   Poista
 2. Ukki osti aina mökille Kipparia. Mä oon vetänyt tota kaikki kesät noin 30 vuotta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruokamuistot ovat ihania ja niitä on aina yhtä hauska kuulla. Sulle tämä juuston maku onkin sitten erityisen tuttu! :)

   Poista
 3. Näyttävät syötävän hyviltä. Näitä vois testata meidän Isännälle ja pojille, vai mitä mieltä olet???☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla on kyllä hyvä koesyöjäporukka! :D Mun piti alunperin tehdä näitä jalopenoista, mutta en äkkiseltään löytänyt tuoretavarana kaupasta. Mieto chilikin toimii toki hyvin. :)

   Poista
  2. Kyllä mä näitä kokeilen jossain vaiheessa, saas nähdä mitä aineksii kyliltä löytyy!☺

   Poista
  3. Välillä pitää kyllä kaupassa soveltaa, kun kaikkea ei löydy tai vastaavasti koluta metrikaupalla hyllyjä, että löytää jonkun uuden ainesosan, mitä on etsimässä. :)

   Poista