8. lokakuuta 2014

Kasvispaistos

Niistä väreistä puheenollen... ;)

Tarvitset:
kesäkurpitsan
1-2 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
timjamia
3-4 tomaattia
pinjansiemeniä

Leikkaa kesäkurpitsasta lohkoja ja silppua valkosipulinkynnet. Laita kesäkurpitsat ja valkosipuli pannulle oliiviöljytilkan kanssa. Mausta suolalla, mustapippurilla ja timjamilla. Paista kesäkurpitsoja sen verran, että ne saavat pintaansa hieman väriä.

Leikkaa myöt tomaatit lohkoiksi ja lado ne paistettujen kesäkurpitsojen kanssa uuninkestävään vuokaan. Paista kasviksia 200 asteessa 15-20 minuuttia. Paahda sillä välin kuivalla pannulla kourallinen pinjansiemeniä ja ripottele ne valmiin kasvispaistoksen pinnalle.

***

Syksyn saavuttua valon määrä ulkona on alkanut vähentyä, joten tämäkin ruokabloggaaja on ottanut vippaskonstit kuvaustilanteissa käyttöön. Virittelin kasvispaistosta kuvatessani sanomalehden ympärille foliota ja laitin sen tyhjää kuohuviinipulloa vasten valoa heijastamaan. Koko ajan oppii uutta tässäkin hommassa, mutta edelleenkään en suostu kuvauspuuhien ja bloggaamisen takia syömään annoksiani kylmänä, joten toiminnan on oltava ripeää!


6 kommenttia:

  1. Täytyypä minunkin testata tuota foliotemppua. Herkullisen näköistä kasvispaistosta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Foliotempussa oli kyllä jujua, pakko myöntää! Optimitilanne olisi tietysti se, jossa kuvausassistentti vielä hakisi oikeanlaisen kulman heijastukselle, mutta yksineläjänä, pitää luottaa kuohuvapulloon. :)

      Henkilökohtaisesti yritän välttää salamalla otettuja valokuvia viimeiseen asti. Vaikka niidenkin räiskäystä voisi kuulemma himmentää käyttämällä puolestaan valkoisen paperin kikkaa... :)

      Poista
  2. Hei, löysin juuri blogisi ja vaikuttaapa kivalta! Lähti seurattavien joukkoon :) Tää valon määrä on kyllä tosi haastava kuvaamisen kannalta, oikeastaan vaan viikonloppuisin on sellaiseen aikaan kotona, että ikkunasta tulee päivänvaloa, huoh :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa mukaan! Se on ilostuttava fiilis, kun löytää kivan uuden blogituttavuuden. :)

      No niinpä, ja tästä mennään koko ajan pimeämpää aikaa kohti, joten mitä se ruokabloggaajan arki taas talvikaudella tulee olemaankaan, huoh. :)

      Poista
  3. Hyvän näköinen paistos! Minkä kanssa sitä syödään teillä vai meneekö ihan yksin sellaisenaan?

    Ja tack tack foliovinkistä! Tulee varmasti käyttöön myös meidän huushollissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun mielestä kaipaa proteiinia kylkeen, eli itse söin kanapihvien kaverina tätä paistosta. Heh, valottomana aikana ruokabloggaajien pitää tiivistää rivinsä ja laittaa parhaat kuvauskikat jakoon. :)

      Poista