3. lokakuuta 2014

Punajuuriohratto

Minulla oli tällä viikolla kahtenä päivänä eväänä töissä uunilohta ja keitettyä kukkakaalia. Sinällään erittäin jees, mutta ajatelkaapa toisen kerran. Ilman kylkiäisenä olleita salaattitarpeita annos oli todella aneemisen värinen.

Olen aikaisemminkin kirjoittanut värien syömisen mielekkyydestä, ja tällä viikolla sain muistuttaa aiheesta myös itseäni. Välillä ajattelen, että ostan erilaisia yrttipuskia sitä varten, että pystyn niillä viimeistelemään ruoka-annokset blogkuvia varten. Sen lisäksi, että kauniit ja värikkäät annokset ovat ehdotonta silmäkarkkien aatelia, niiden syömisestä tulee myös hyvälle tuulelle.

Monet sanovat, etteivät jaksa kauheasti panostaa ruuanlaittoon, jos tekevät ruokaa vain itselleen. Minä kokkaan ruokaa joka päivä vain itselleni! Totta kai arki on aina välillä nimenomaan sitä arkea ja silloin laitetaan mutkia suoraksi myös ruuanlaitossa. Täytyy silti myöntää, että punajuuriohratto ja persiljasilppu näyttävät lautasella miljoona kertaa paremmilta kuin viikolla syömäni kukkakaali ja lohi.

Värikästä viikonloppua! :)

Tarvitset: (noin 4 annosta)
sipulin
valkosipulinkynnen
tilkan oliiviöljyä
1 dl kokonaisia ohrasuurimoita
noin 5 dl kasvislientä
2 paahdettua punajuurta
½ dl raastettua parmesaanijuustoa
mustapippuria
(suolaa)
tuoretta persiljaa

Kuori punajuuret ja leikkaa ne lohkoiksi. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Silppua sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota niitä kattilan pohjalla oliiviöljytilkassa. Lisää joukkoon ohrasuurimot ja kääntele niitä kattilassa hetki ennen kasvisliemen lisäämistä. Lisää liemi ja anna suurimoiden hautua kannen allan noin 20 minuuttia.

Silppua paahdetut punajuuret pieneksi hakkelukseksi ja lisää kattilaan (lisää tarvittaessa myös tilkka vettä). Anna hautua vielä noin viisi minuuttia. Lisää parmesaaniraaste, mausteet ja persiljasilppu. Sekoittele, tarkista suurimoiden kypsyys ja tarjoa lämpimänä.

4 kommenttia:

  1. Onpa kaunis ja värikäs annos! värikästä ruokaa on niin paljon kivempi syödä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tätä punakkaa ohrattoa lusikoi syksyllä paljon mielummin kanapihvin kylkeen kuin riisiä. Vaihtelu virkistää. :)

      Poista
  2. Oot niiiin oikeessa. Vaikka välillä sitä "vähän" oikaisee ja syö vaan näkkäriä tai raejuustoa suoraan purkista itsekseen ollessaan, niin on siinä omaa taikaansa myös kokata ihan vaan itselleen! Ja silmilläänhän sitä myös syö, värejä lisää ja enemmän tännekin!
    Resepti kuulostaa ihanalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitäisi varmaan pitää ruokapäiväkirjaa valokuvien muodossa. Siinä viikon syömisiä kuvina katsoessa taatusti havahtuisi, jos jokaisen päivän ruuat olisivat tylsän värisiä. :) On ihan yhtä tärkeää (ellei tärkeämpää), mitä syö yksinään kuin seurassa. Varsinkin sinkkutaloudessa, jolloin pääasiassa syö juuri itsekseen. :)

      Poista